Η εκτεταμένη παραλία στο Κολυμπάρι Χανίων-Τα έργα που την επιμήκυναν - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Η εκτεταμένη παραλία στο Κολυμπάρι Χανίων-Τα έργα που την επιμήκυναν

 


Τόπος με τουριστική ανάπτυξη το Κολυμπάρι Χανίων με μια μεγάλη παραλιακή ζώνη που έγινε ακόμα μεγαλύτερη χάρη στα λιμενικά έργα που εκτελέστηκαν εντός του οικισμού.


Τα τελευταία χρόνια το  Κολυμπάρι διεύρυνε την παραλιακή ζώνη του και πλέον αυτή ξεκινά αμέσως μετά το λιμάνι όπου η ανύπαρκτη αμμουδιά, λόγω κυματισμού και διάβρωσης, έδωσε τη θέση της σε μια ωραία και με μεγάλη επισκεψιμότητα παραλία.


Με τους κυματοθραύστες που τοποθετήθηκαν πλέον το κύμα δεν τραβά την άμμο κι έτσι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες μπορούν να χαρούν ανενόχλητοι το μπάνιο τους μέσα στον οικισμό, μια ανάσα από τα σπίτια και τα τουριστικά καταλύματα τους.


Η παραλία βέβαια συνεχίζεται σε ένα πολύ μεγάλο μήκος, μετά το λιμάνι και τα έργα, προς τα ανατολικά, ανοικτή, πράγμα που συνήθως την κάνει και κυματώδη.


Στο Κολυμπάρι μπορείτε να βρείτε ανεπτυγμένες υποδομές για φαγητό, ποτό και διαμονή αλλά και οργανωμένα τμήματα της παραλίας με ομπρελοκαθίσματα και ντους όπως και πολύ περισσότερα τμήματα ελεύθερα για να τοποθετήσετε το δικό σας εξοπλισμό.


Η θάλασσα στο Κολυμπάρι έχει τα βάθη της ωστόσο στο νέο τμήμα της παραλίας έχει ρηχά κομμάτια ιδανικά για παιδιά. Χοντρή άμμος και βότσαλο καλύπτει την ακτή ενισχύοντας την ωραία εικόνα της.




Η παραλία του Κολυμπαρίου εκτείνεται σε ένα μεγάλο μήκος προς τα ανατολικά 




Το νέο κομμάτι της παραλίας που απόκτησε το Κολυμπάρι προσφέρεται για οργάνωση πλαζ

Οι κυματοθραύστες που τοποθετήθηκαν στη θάλασσα περιόρισαν πολύ τον κυματισμό



Σελίδες