Η εκτεταμένη παραλία στα Καμισιανά Κισσάμου με τα ωραία ηλιοβασιλέματα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Η εκτεταμένη παραλία στα Καμισιανά Κισσάμου με τα ωραία ηλιοβασιλέματα

 


Τα Καμισιανά είναι ένα μικρό χωριό του Δήμου Πλατανιά, στην πρώην επαρχία Κισσάμου Χανίων, στο οποίο η φύση δώρισε ένα εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο ικανό να βάλει την περιοχή στον τουριστικό χάρτη της Κρήτης.


Μέχρι σήμερα αυτό έχει γίνει σε περιορισμένη έκταση μια και στα διοικητικά τους όρια μπορεί να βρει κανείς ελάχιστα πετάστερα ξενοδοχεία και κάμποσα μικρότερα τουριστικά καταλύματα καθώς και επιχειρήσεις εστίασης. 


Τα Άνω Καμισιανά αποτελούν ουσιαστικά το παλιό χωριό ενώ πιο κάτω, κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, που οδηγεί στο Κολυμπάρι, έχει αναπτυχθεί ένας σύγχρονος οικισμός με επιχειρήσεις καφεστίασης, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βίλες. 


Περιοχή ιδανική για όσους θέλουν να ζήσουν τη μαγεία της δυτικής Κρήτης, με την πλούσια βλάστηση και τα πολλά αξιοθέατα, χωρίς όμως να συναντήσουν πολυκοσμία και υπέρμετρη τουριστική εκμετάλλευση είναι τα Καμισιανά.


Η παραλία τους, που είναι συνέχεια εκείνης των Ραπανιανών, είναι τόσο εκτεταμένη που νιώθεις σχεδόν πως είσαι μόνος σου.


Δυο μεγάλοι κόλποι, δυτικά και ανατολικά, προσφέρονται περισσότερο για μπάνιο μια και στη θάλασσα δεν υπάρχουν βράχια και άλλα εμπόδια όπως στο κεντρικό τμήμα του παραλιακού μετώπου.


Βότσαλα και χοντρή άμμος κυριαρχούν στην ακτή όπου βλέπουμε ελάχιστη οργάνωση με ομπρελοκαθίσματα.Μάλιστα ο δεύτερος μεγάλος κόλπος, ανατολικά, είναι εντελώς απομονωμένος.


Τα αλμυρίκια πολλά αλλά τα περισσότερα σε θέσεις όχι και τόσο βολικές για τους λουόμενους, οπότε αν θελήσουν σκιά καλό θα είναι να έχουν προμηθευτεί ομπρέλα.


Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχουν λίγα ταβερνάκια και παγκάκια για τους ρομαντικούς μια και η περιοχή προσφέρει υπέροχα ηλιοβασιλέματα.


Δείτε επίσης:


Η μεγάλη βοτσαλωτή παραλία στα Ραπανιανά Χανίων



Ο κόλπος στα δυτικά διαθέτει μια βασική οργάνωση




Ο δρόμος πάνω από την παραλία 

Ο κόλπος ανατολικά του οικισμού είναι περισσότερο απομονωμένος 



Σελίδες