Όμορφες εικόνες από το Στροβίλι, τη χιονισμένη κορυφή της Δίκτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Όμορφες εικόνες από το Στροβίλι, τη χιονισμένη κορυφή της Δίκτης

 




Το Στροβίλι είναι μια από τις πολλές κορυφές της Δίκτης στα ανατολικά της Κρήτης και υψώνεται πάνω από το Οροπέδιο του Λιμνάκαρου στα 1.553 μέτρα.


Παρότι δεν είναι η ψηλότερη κορυφή στα Λασιθιώτικα Όρη, όπως αλλιώς ονομάζεται η Δίκτη, είναι μια κορυφή που το χειμώνα προσφέρει πανέμορφες εικόνες προς κάθε γωνιά του νησιού.


Από το χιονισμένο Στροβίλι βλέπει κανείς καθαρά την ψηλότερη κορυφή της Δίκτης, το Σπαθί (2.148 μέτρα), τον Αφέντη Χριστό (2.141 μέτρα) κι επίσης ανατολικά του Καθαρού την κορυφή Τσίβη (1.664 μ) ,βορειοανατολικά του οροπεδίου Λασιθίου την πανέμορφη  Σελένα (1.559 μέτρα) κι άλλες μικρότερες κορυφές.






Όταν ο καιρός είναι καθαρός το μάτι φτάνει ως το Νότιο Κρητικό Πέλαγος και τον Κόφινα ενώ από τα βόρεια διακρίνεται το Κρητικό Πέλαγος.


Στη διαδρομή από Λιμνάκαρο προς Στροβίλι είναι κτισμένο το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου, στα 1.358 μέτρα, που ονομάζεται Στροβίλι λόγω της κοντινότερης προς αυτό κορυφής.








Η κορυφή Στροβίλι 

Το καταφύγιο του ΕΟΣ Λασιθίου

Το οροπέδιο του Λιμνάκαρου


Στο βάθος το Οροπέδιο του Λασιθίου




Σελίδες