Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών: Ένας επίγειος παράδεισος λουλουδιών - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών: Ένας επίγειος παράδεισος λουλουδιών

 




Μοναδικής ομορφιάς εικόνες προσφέρει αυτή την εποχή η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, ένα από τα ιστορικότερα Μοναστήρια της Κρήτης, το οποίο συναντάμε στη βορειοανατολική πλαγιά του βουνού Καβαλαρά, κοντά στο χωριό Βρύσες Μεραμπέλλου, πλησίον της Νεάπολης.


Δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά που περιβάλλει το Μοναστήρι καθώς η περιοχή, όπου έχει κτιστεί είναι κατάφυτη με πανύψηλους και αιωνόβιους πρίνους, πεύκα και κυπαρίσσια.


Είναι κι αυτή που προσφέρει το εσωτερικό της Μονής όπου οι τέσσερις μοναχές διατηρούν πανέμορφα λουλούδια και φυτά.


Όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα βλέπει χρώματα. Τα χρυσάνθεμα έχουν αυτή την εποχή την τιμητική τους και τα βρίσκουμε σε κάθε απόχρωση.


Ειδικά στο παλιό τμήμα της Μονής οι εικόνες των λουλουδιών σε καμιά περίπτωση δεν περνούν απαρατήρητες. Όσοι βρίσκονται εκεί για να προσκυνήσουν στο Καθολικό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών κοντοστέκονται και θαυμάζουν πρώτα τα λουλούδια.


Δεν ξέρουμε αν οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας, που θεωρούνται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου ήταν υπαρκτοί αλλά στη Μονή Κρεμαστών είδαμε άλλους θαυμάσιους κρεμαστούς κήπους με τα μάτια μας.














Σελίδες