Το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Μονή Κρεμαστών - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Μονή Κρεμαστών

 


Στη νότια πλευρά του νέου ναού των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, στη Νεάπολη Λασιθίου, είναι διαμορφωμένο ένα μικρό παρεκκλήσι που τιμά τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως.


Χθες, 12 Νοεμβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου η Μονή τον τίμησε, παρουσία πλήθους πιστών και μαζί του γιόρτασε και την Ηγουμένη της, Γερόντισσα Χρυσοστομία, που φέρει το όνομα του.


Το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εγκαινιάστηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου του 2019 οπότε και τελέσθηκαν τα εγκαίνια του ναού, όπου είναι ενσωματωμένο.




Ο καινούργιος ναός αφιερώθηκε στις Αγίες Μυροφόρες Γυναίκες, (κεντρικό κλίτος), στην Αγία Φιλοθέη (νότιο κλίτος) και στον Άγιο Γεράσιμο (βόρειο κλίτος).


Η τελετή των Εγκαινίων και η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, είχε γίνει προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου με συλλειτουργούς τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες  Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα.




Σελίδες