Πλατιά Περάματα: Μια διαφορετική εικαστική παρέμβαση στην παραλία - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Πλατιά Περάματα: Μια διαφορετική εικαστική παρέμβαση στην παραλία

 


Μια όμορφη και διαφορετική πινελιά έχει δώσει η Βούλα Λαδουκάκη στην παραλία στα Πλατιά Περάματα, νότια του Ηρακλείου.


Επαγγελματίας ζωγράφος η ίδια θέλησε όσοι περνούν από τη συγκεκριμένη παραλία, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν, να λαμβάνουν όσο περισσότερη θετική ενέργεια γίνεται με τον πλέον απλό και εύληπτο τρόπο.




Τι έκανε λοιπόν;


Ζωγράφισε βότσαλα, σχετικά μεγάλου μεγέθους και κάποιες πέτρες, με γαλάζιο χρώμα και πάνω τους έγραψε λέξεις και μικρές φράσεις που όμως μέσα τους περικλείουν συναισθήματα και καταστάσεις πολύτιμες για όλους αλλά και μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.


Ζωή, Χαρές, Παράδεισος, Υγεία, όχι σκουπίδια, Φως, κι άλλες πολλές λέξεις με σπουδαία νοήματα, αν το φιλοσοφήσει κανείς, είναι γραμμένες με λευκό χρώμα πάνω στα γαλάζια βότσαλα και αραδιασμένες κατά μήκος της ακτογραμμής.


Από το σημείο που ξεκινούν τα λιγοστά ομπρελοκαθίσματα μέχρι τα σκαλοπάτια της εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, βλέπουμε τέτοια βότσαλα κάνοντας την μικρή αυτή διαδρομή ξεχωριστή. Κάθε λέξη κι ένα διαφορετικό ευχάριστο και επιθυμητό συναίσθημα, που μαζί με τη γαλήνη και την αύρα της θάλασσας, σου αλλάζουν τη διάθεση στο άψε σβήσε...








Σελίδες