Η παραλία του Αγίου Νικήτα με τα κρυστάλλινα νερά στα νότια του Ηρακλείου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Η παραλία του Αγίου Νικήτα με τα κρυστάλλινα νερά στα νότια του Ηρακλείου

 


Η ύπαρξη του μοναστηριού του Αγίου Νικήτα έχει σώσει την πανέμορφη ομώνυμη παραλία από την "ανάπτυξη" των ομπρελοκαθισμάτων, των καφετεριών και των αυθαίρετων εξοχικών. Έτσι κατηφορίζοντας προς την ακτή οι εικόνες που θα αντικρίσετε και κυρίως το μπάνιο που θα απολαύσετε είναι μοναδικά.


Η παραλία του Αγίου Νικήτα, στα νότια του Νομού Ηρακλείου αμέσως μετά τον Τσούτσουρα και το Μαριδάκι, ανοίγεται δυτικά της Μονής και η προσέγγιση της γίνεται μέσα από την αυλή και τους κήπους της.


Στην αγκαλιά της δροσερής και καθάριας θάλασσας της οδηγούν κάτι παραπάνω από 200 σκαλοπάτια, που αξίζει να τα κατεβείτε.


Χοντρή άμμος και βότσαλο χαρακτηρίζουν την αρκετά ευρύχωρη παραλία με την διαύγεια της θάλασσας της  να είναι απίστευτη.


Σκιά και νερό δεν θα βρείτε εκεί οπότε αν θελήσετε να μείνετε  λίγες ώρες παραπάνω θα πρέπει να φροντίσετε γι' αυτά αν και όποιος βρεθεί στην παραλία του Αγίου Νικήτα δύσκολα αποχωρίζεται τη θάλασσα της για να καθίσει στην παραλία ψάχνοντας για σκιά.










Σελίδες