Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή παγωτού με μπανάνες και κακάο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή παγωτού με μπανάνες και κακάο

 



Είναι σίγουρα μια από τις πλέον εύκολες συνταγές και υγιεινές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να απολαύσει παγωτό χωρίς τύψεις και χωρίς παγωτομηχανή.


Αρκεί να έχει μπανάνες, λίγο γάλα ελαφρύ και κακάο ως βασικά υλικά. Από εκεί και πέρα μπορεί να προσθέσει λίγο μέλι ή υγρή στέβια ως γλυκαντικό και αν έχει, για ακόμα περισσότερη γεύση, φράουλες (εναλλακτικά μούρα ή άλλο μαλακό φρούτο με έντονη γεύση αλλά όχι πολύ ζουμερό όπως το καρπούζι πχ).


Η παρασκευή του είναι πολύ απλή. Τα υλικά είναι για δυο μερίδες. Αν θέλετε περισσότερες διπλασιάζεται.


Τεμαχίζεται δυο μπανάνες σε ροδέλες κι αν έχετε και φράουλες (μια χούφτα αρκεί) τις κόβετε στη μέση και τα βάζετε όλα μαζί σε σακουλάκι στον καταψύκτη για τουλάχιστον 2 ώρες. Και παραπάνω να τα ξεχάσετε δεν πειράζει.


Στη συνέχεια βγάζετε τα παγωμένα φρούτα από το ψυγείο, και τα ρίχνετε σε μούλτι. Προσθέτετε 4-5 κουταλιές σούπας γάλα, δυο κουταλιές σούπας κακάο κι αν θέλετε πιο γλυκό το παγωτό σας μια κουταλιά μέλι ή 10 σταγόνες στέβια. Χτυπάτε στο μούλτι καλά να γίνει κρέμα. Αν διαπιστώσετε πως δεν αποκτά σωστή υφή και δεν κόβονται εύκολα τα παγωμένα φρούτα προσθέστε λίγο γάλα ακόμα.




Όταν δείτε να μοιάζει με παγωτό έτοιμο να λιώσει τότε είναι έτοιμο. Για καλύτερο αποτέλεσμα βάζετε το μίγμα για ακόμα 15-20 λεπτά στον καταψύκτη και μετά απολαμβάνετε παγωτό από τα λίγα. Αν το αφήσετε περισσότερο στην κατάψυξη παγώνει και πρέπει να μείνει σε εξωτερική θερμοκρασία δέκα λεπτά για να σερβιριστεί.


Αν δεν σας αρέσει με γεύση κακάο μπορείτε να μην προσθέσετε κακάο και να χτυπήσετε μόνο τα παγωμένα φρούτα. Στα καταστήματα με ψαγμένα είδη διατροφής μπορείτε να βρείτε και φακελάκια Eleven Fit Mix που, χωρίς ζάχαρη και θερμίδες, δίνουν διάφορες γεύσεις και είναι πάμφθηνα. Επίσης αν θέλετε ολοκληρωμένη "αμαρτία" μπορείτε να βάλετε και μια κουταλιά μερέντα ή πραλίνα κατά το σερβίρισμα (υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ και με στέβια).

Σελίδες