Η 22χρονη Κισσαμίτισσα Ερμιόνη Σαπουνάκη ξεκινά πεζοπορία 20 ημερών από τη Ζάκρο ως την Κίσσαμο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Η 22χρονη Κισσαμίτισσα Ερμιόνη Σαπουνάκη ξεκινά πεζοπορία 20 ημερών από τη Ζάκρο ως την Κίσσαμο

 
Η Ερμιόνη Σαπουνάκη από την Κίσσαμο Χανίων δεν είναι μια συνηθισμένη νεαρή γυναίκα και ως τέτοια δεν κάνει συνηθισμένα πράγματα.


Στα 22 της χρόνια ολοκληρώνει σύντομα τις σπουδές της στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΕΛΜΕΠΑ, είναι ήδη εκπαιδεύτρια καταδύσεων κι έχει ασχοληθεί με το bodybuilding. Η πεζοπορία μπήκε στη ζωή της προ τριετίας, με πιο συστηματικό τρόπο, και φαίνεται πως μέρα με την ημέρα την κερδίζει περισσότερο.


Έτσι αποφάσισε και σήμερα Παρασκευή ξεκινά κάτι δύσκολο που αποτελεί πρόκληση για εκείνην. Θα περπατήσει από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη ακολουθώντας, στο μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας της, το μονοπάτι Ε4.


Το ταξίδι της υπολογίζει να διαρκέσει περίπου 20 ημέρες και αφετηρία του θα είναι η Ζάκρος στη Σητεία ενώ κατάληξη ο τόπος της, η Κίσσαμος Χανίων.Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο αν σκεφτεί κανείς πως η Ερμιόνη Σαπουνάκη είναι γυναίκα, ωστόσο η ίδια το τολμά και είναι σίγουρη για την επιτυχία του καθώς το έχει μελετήσει πολύ.


Ως άτομο είναι πειθαρχημένη και πεισματάρα, βάζει στόχους, προχωρά και τους κατακτά, λένε εκείνοι που τη γνωρίζουν καλά και πιστεύουν πως μια 20ημέρη πεζοπορία είναι μέσα στις δυνατότητες της και δεν θα την προβληματίσει.


Όπως μας είπε η Ερμιόνη, η ιδέα να κάνει πεζοπορώντας αυτή τη διαδρομή γεννήθηκε όταν διάβασε το βιβλίο Ιταλού Luca Gianotti «The Cretan Way». Ο Gianotti έκανε κάτι ανάλογο από το ένα άκρο της Κρήτης ως το άλλο καταγράφοντας όλα τα στοιχεία της διαδρομής μαζί με χρήσιμες πληροφορίες για τυχόν δυσκολίες, καταλύματα όπου μπορεί κανείς να διανυκτερεύσει και πολλά άλλα που διευκολύνουν ανάλογα εγχειρήματα.


Η ίδια εξηγεί πως, με τις γνώσεις που απόκτησε πρόσφατα ο ορειβάτης Μπάμπης Φαλαγκάρας κάνοντας τη διαδρομή από το Μπάλο ως το Βάι, τη βοήθησε επίσης πολύ.


Έτσι θα περπατήσει «διαβασμένη» ενώ σε σημεία των πεζοποριών θα ενώνονται μαζί της και θα τη συντροφεύουν μέλη ορειβατικών συλλόγων ή άλλοι πεζοπόροι που θα θελήσουν να κάνουν κομμάτια της διαδρομής παρέα. Θα διανυκτερεύει σε καταλύματα ή στην ύπαιθρο ενώ το φαγητό και το νερό δεν θα είναι πρόβλημα, αφού όλο και κάπου θα βρίσκει στη διαδρομή της.


Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως θέλει να χαρεί το πεζοπορικό ταξίδι της και οι όποιες δυσκολίες δεν την πτοούν, εξάλλου για τους πεζοπόρους η διαδρομή έχει αξία κι όχι απλά το να φθάσουν στο τέλος της πορείας τους.
Σελίδες