Τότε που δεν υπήρχε το διαδίκτυο και η τουριστική προβολή του ΕΟΤ είχε χρώμα και καλαισθησία - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Τότε που δεν υπήρχε το διαδίκτυο και η τουριστική προβολή του ΕΟΤ είχε χρώμα και καλαισθησία

 


Κι όμως υπήρξαν στην ιστορία τουριστικής προβολής αυτής της χώρας και αυτά: Πολυτελή, πολύχρωμα και γεμάτα πληροφορίες φυλλάδια από τον ΕΟΤ με τα οποία μπορούσε ο επισκέπτης στην Ελλάδα να ενημερωθεί για τις ομορφιές της, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού Τουρισμού, που ήταν τότε κάτι παραπάνω από φορέας στην υπηρεσία του εκάστοτε υπουργού και κυβέρνησης.


Ένα φάκελο με πληροφοριακό υλικό στη γαλλική γλώσσα, που τυπώθηκε στο πλαίσιο τουριστικής προβολής της Ελλάδας πριν από κάμποσες δεκαετίες, βρήκαμε στο Παλαιοπωλείο του Βαγγέλη Κρασαγάκη επί της οδού Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.


Τότε δεν υπήρχε το διαδίκτυο και η πληθώρα των πληροφοριών που παρέχει με το πάτημα ενός κουμπιού οπότε ο ΕΟΤ προσέφερε ενημέρωση μέσω εντύπων.


Και ήταν τα συγκεκριμένα τόσο καλαίσθητα και πλήρη που δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε από το να τα φωτογραφήσουμε και να τα μοιραστούμε μαζί σας.


Μέσα στο δίπτυχο κίτρινο φάκελο, που εύκολα μπορούσε κανείς να τοποθετήσει σε μια εκδρομική τσάντα και να έχει διαρκώς μαζί του, είχε χωρέσει ο ΕΟΤ όλη τη χώρα και τα αξιοθέατα της: Από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία, κι από το Φεστιβάλ Αθηνών μέχρι το Φεστιβάλ της Επιδαύρου. Όλα γεμάτα έντονα ελληνικά χρώματα, εντυπωσιακά εξώφυλλα και πληροφορίες γενικές και ειδικότερες για τον κάθε τόπο ξεχωριστά.


Και σήμερα ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Πολιτισμού εκδίδουν έντυπο πληροφοριακό υλικό όμως το βάρος προβολής πέφτει στο διαδίκτυο, όπου η πληροφορία μπορεί να είναι ατελείωτη και κουραστική καμιά φορά.












Σελίδες