Ένας θησαυρός στην Κρήτη-Η Παναγία της Πατσού: Βίντεο-αφιέρωμα στο επιβλητικό μνημείο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ένας θησαυρός στην Κρήτη-Η Παναγία της Πατσού: Βίντεο-αφιέρωμα στο επιβλητικό μνημείο

 


Στο youtube αναρτήθηκε την 1η Οκτωβρίου το ωραίο βίντεο- αφιέρωμα που ετοιμάστηκε με πρωτοβουλία του π. Ευαγγέλου Ν. Παντινάκη, εφημέριου της Ενορίας Πατσού για το μοναδικό μνημείο που φιλοξενεί η Πατσός, το ναό της Παναγίας.


Τίτλος του «Ένας θησαυρός στην Κρήτη - Η Παναγία της Πατσού». Κι είναι πραγματικά ένας τεράστιος θησαυρός για το τόπο αυτό το εκκλησιαστικό μνημείο όπως θα διαπιστώσει όποιος το επισκεφθεί.


Μέσα από το βίντεο, διάρκειας 28.29 λεπτών, ωστόσο, μπορεί να πάρει μια συνολική εικόνα της περιοχής αλλά και του συγκεκριμένου ναού, της αρχιτεκτονικής, του παρελθόντος του και της προσπάθειας που έγινε για να κρατηθεί στη μορφή που το βλέπουμε σήμερα.


Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη και την έγκριση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.


Ζητούμενο του να μην ξεχάσουν οι κάτοικοι της Πατσού και να μάθουν οι εκτός οικισμού, Έλληνες και ξένοι τι κρύβει πίσω του ο ναός της Παναγίας.




Αξίζει στο σημείο αυτό  ν’ αναφέρουμε τους συντελεστές του αφιερώματος:


Αφήγηση: Παναγιώτης Ζεγκίνογλου


Κείμενο Αφήγησης:  Έκδοση της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  και του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων,Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου.


Ομιλίες: Πετρούλα Βαρθαλίτου Αρχαιολόγος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου, Μιχάλης Τρούλης Άρχων Ιερομνήμων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου


Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης , Π. Νικόδημος Καβαρνός (Αρχιμανδρίτης)


Κινηματογράφηση, Εικονοληψία: Σπύρος Τζανάκης,  Πάνος Κοσμίδης


Επιμέλεια Αγγλικών Υποτίτλων: Ελένη Σαμαρά


Τεχνική Υποστήριξη: Φωτογραφείο Fotozoom (Ρέθυμνο)

Σελίδες