Υγιεινό παγωτό με μπανάνες-Με ελάχιστες θερμίδες και χωρίς κόπο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Υγιεινό παγωτό με μπανάνες-Με ελάχιστες θερμίδες και χωρίς κόπο

 



Είναι τόσο εύκολο, τόσο νόστιμο, τόσο υγιεινό και με ελάχιστες θερμίδες που όταν το δοκιμάζεις δε πιστεύεις πως έχει γίνει από μπανάνες.


Η συνταγή που σας παραθέτουμε είναι απίστευτα απλή και αξίζει να τη δοκιμάσετε. Κυρίως όμως αυτό που έχει σημασία είναι πως φτιάχνοντας αυτό το παγωτό αποφεύγετε όλα αυτά τα ανθυγιεινά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και φτιάχνονται με γάλα σκόνη και ένα σωρό συντηρητικά.


Εδώ δεν θα χρειαστείτε ούτε γάλα, ούτε ζάχαρη.


Θα σας δώσουμε συνταγή για δύο μεγαλούτσικες μερίδες κι εσείς μπορείτε να την κάνετε επί δύο ή τρία για να σας βγει μεγαλύτερη ποσότητα.


Συστατικά


2 ώριμες μπανάνες μεγάλες

1 κουταλιά σούπας σκόνη κακάο

1 κουταλιά γλυκού μέλι

Πολύ λίγο νερό, θα δείτε με το μάτι πόσο χρειάζεται


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός με δυο εκατοστών.


Τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα στη μέση, σε δύο ή τρεις σειρές, έτσι ώστε να μπορούμε να τις σκεπάσουμε με την υπόλοιπη και να τις καλύψουμε πλήρως.


Βάζουμε τις ροδέλες στην κατάψυξη για πέντε ώρες, μπορούμε ακόμα κι ένα βράδυ ή περισσότερο να τις αφήσουμε.


Όταν καταψυχθούν τις αφαιρούμε από τη λαδόκολλα και τις βάζουμε μέσα σε μούλτι. Προσθέτουμε το κακάο, το μέλι (μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε σιρόπι σφενδάμου, ή αγαύη) και μερικές κουταλιές νερό (4-5 για αρχή. Αν έχετε φρέσκο γάλα μπορείτε αντί νερού να βάλετε τέτοιο) 


Στη συνέχεια θέτουμε σε λειτουργία το μούλτι ώστε να πολτοποιηθούν οι μπανάνες και αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αν δείτε πως το μίγμα δεν ομογενοποιείται εύκολα προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Πρέπει στο τέλος να γίνει σαν πολύ πηχτή κρέμα.


Το παγωτό είναι έτοιμο, το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη σε μπολ που κλείνει και τρώμε μετά από μισή ή μία ώρα. Αν δεν καταναλωθεί αμέσως μπορεί να μείνει για μέρες στην κατάψυξη απλά παγώνει αρκετά και θέλει πριν φαγωθεί να το βγάλετε για λίγη ώρα εκτός, να μαλακώσει.


Μπορείτε επίσης αν θέλετε να φάνε τα παιδιά σας το παγωτό να το βάλετε στις ειδικές φόρμες που υπάρχουν στην αγορά και το μεταρέπουν σε παγωτό ξυλάκι.


Σημείωση: Με τα υλικά μπορείτε να παίξετε και να προσθέσετε άρωμα καραμέλα ή ότι άλλο σας αρέσει πχ να ξύσετε μέσα κουβερτούρα



Σελίδες