Παρουσιάζεται στο Ηράκλειο το βιβλίο του Κωστή Μαστρογιαννάκη για την Πυργού - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Παρουσιάζεται στο Ηράκλειο το βιβλίο του Κωστή Μαστρογιαννάκη για την Πυργού

 




Παρουσιάζεται την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο το βιβλίο του φιλόλογου και συγγραφέα Κωστή Μαστρογιαννάκη με τίτλο:  «Η Πυργού στο πέρασμα των αιώνων».


Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη έκδοση με πλούσιο υλικό από την ιστορία και λαογραφία της γενέτειρας του συγγραφέως.Το περιεχόμενο της καλά δομημένο, καλογραμμένο και αναλυτικό προσφέρει πληροφορίες :για την πορεία της Πυργούς, από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι σήμερα, ιστορικές, για τον τόπο και τους ανθρώπους του, ετυμολογικές, για τα τοπωνύμια και τα επώνυμα που συναντά κανείς στην Πυργού, αλλά και φωτογραφικό υλικό.


Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει αύριο στις 7 το απόγευμα στο Cafe-wine bar και restaurant Veneto, επί της οδού Επιμενίδου 9.


Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής της Deutsche welle, Μιχάλης Κρασάκης, ο αρχιτέκτονας, μηχανικός, συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Ηρακλής Πυργιανάκης και ο φιλόλογος, θεολόγος και συγγραφέας Γιάννης Τσερεβελάκης ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλάκη.

Σελίδες