Ορειβατικό μνημόσυνο στην κορυφή του Ψηλορείτη από τον ΕΟΣ Ηρακλείου για τη Φωφώ Τσιβιδάκη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Ορειβατικό μνημόσυνο στην κορυφή του Ψηλορείτη από τον ΕΟΣ Ηρακλείου για τη Φωφώ Τσιβιδάκη



Πεζοπορία ως την ψηλότερη κορυφή του Ψηλορείτη πραγματοποίησε σήμερα ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου. Δεν ήταν όμως μια από τις συνηθισμένες πεζοπορίες στις οποίες μετέχουν τα μέλη του αλλά μια πορεία αφιερωμένη στη Φωφώ Τσιβιδάκη, τη σπουδαία ορειβάτισσα του ΕΟΣ Ηρακλείου που έφυγε από τη ζωή πέρυσι τέτοια εποχή.


Η  Φωφώ Τσιβιδάκη «σκαρφάλωσε» στον ουρανό ακριβώς πριν ένα χρόνο κι αυτή η πεζοπορία λειτούργησε ως μνημόσυνο στη μνήμη της καθώς εκτός από δυνατή ορειβάτισσα υπήρξε και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου.



Η Φωφώ Τσιβιδάκη, «έφυγε» αλλά δεν ξεχάστηκε και πιο ωραίος τρόπος για να της το δείξουν τα μέλη του Ορειβατικού ήταν το να περπατήσουν σήμερα σ' ένα από τα βουνά που τόσο αγάπησε και χιλιοπερπάτησε και η ίδια.


Πάνω στον Τίμιο Σταυρό τα μέλη του ΕΟΣ Ηρακλείου έκαναν το δικό τους ορειβατικό μνημόσυνο ευχόμενα να είναι αιωνία η μνήμη της.


Για την ιστορία να πούμε πως η Φωφώ Τσιβιδάκη διετέλεσε πρόεδρος στον Ορειβατικό Ηρακλείου από το 1997-1999 ενώ τον υπηρέτησε νωρίτερα και ως γραμματέας (1995-1997).







Σελίδες