Η Ενορία Κάτω Βάθειας τιμά στην Αγία Τριάδα την Πεντηκοστή και στον υπό ανέγερση ναό το Άγιο Πνεύμα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Η Ενορία Κάτω Βάθειας τιμά στην Αγία Τριάδα την Πεντηκοστή και στον υπό ανέγερση ναό το Άγιο Πνεύμα

 


Στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Βαθειανό Κάμπο θα γιορταστεί από την Ενορία Κάτω Βάθειας η Πεντηκοστή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 19 και 20 Ιουνίου.


Το Σάββατο στις 7 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός ενώ την Κυριακή στις 7.30 το πρωί ο Όρθρος. Θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος  του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου Δημητρίου Πολιτάκη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.


Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον υπό ανέγερση ναό του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή του Βραχόκηπου χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου.



Η προϊστορία του ναού του Αγίου Πνεύματος


Το 1996 αποφασίστηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού της περιοχής να κατασκευαστεί τρίκλιτος ναός του οποίου το κεντρικό κλίτος θα αφιερωθεί στο Άγιο Πνεύμα.


Συγκροτήθηκε τότε ερανική επιτροπή η οποία και συγκέντρωσε το ποσό που απαιτούνταν για την έναρξη των εργασιών. Συντάχθηκαν οι αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες και το 1999 τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος από τον τότε Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και νύν Μητροπολίτη Γορτύνης και Ακαδίας κ. Μακάριο.


Ακολούθησαν οι εκσκαφές και οι εργασίες συκορδέτησης του υπόγειου χώρου του ναού, που θα αποτελούσε και τη βάση του. Σε αυτό το υπόγειο σήμερα έχει διαμορφωθεί ένας προσωρινός χώρος λατρείας μέχρι να περατωθούν οι εργασίες του κυρίως ναού ενώ παράλληλα διαμορφώθηκε ο εξωτερικός χώρος για την εύκολη πρόσβαση και στάθμευση οχημάτων. 


Τώρα η Ενορία Κάτω Βάθειας ευλπιστεί με τη βοήθεια του Θεού αλλά και του κόσμου να καταφέρει να ολοκληρώσει το κτίσμα του τρίκλιτου ιερού ναού για να μπορεί την ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος να τιμά τη μεγάλη γιορτή όπως αρμόζει. 






Σελίδες