Η όμορφη και πολυσύχναστη παραλία του Μονοναύτη κοντά στην Αγία Πελαγία - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Η όμορφη και πολυσύχναστη παραλία του Μονοναύτη κοντά στην Αγία Πελαγία

 


Απέχει περίπου 28 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και λιγότερο από 3 χιλιόμετρα από την Αγία Πελαγία.


Η παραλία του Μονοναύτη, για την οποία ο λόγος, είναι δημοφιλής για τους Ηρακλειώτες αλλά και τους ξένους επισκέπτες του Μαλεβιζίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Διαθέτει χοντρή άμμο και βότσαλα ενώ χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι μια μεγάλη πλακούρα περίπου στο μέσο της και κάποιες μικρότερες δεξιά και αριστερά της που επιβάλλουν προσοχή κατά την είσοδο στο νερό.


Το μήκος της δεν ξεπερνά τα 80 μέτρα αλλά είναι από εκείνες τις παραλίες όπου συνήθως ο αέρας κόβει κι έτσι δύσκολα το καλοκαίρι θα τη δει κανείς άδεια από κόσμο.


Είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρελοκαθίσματα ενώ καφετέριες, ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και ξενοδοχεία την περιβάλλουν.


Τα βράχια που υπάρχουν διάσπαρτα στο βυθό της προσελκύουν και τους λάτρεις των καταδύσεων ενώ στο Μονοναύτη λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια σχολή για καταδύσεις.


Σε ότι αφορά τώρα την ονομασία της υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Οι κάτοικοι παλιότερα μιλούσαν για ένα ναυάγιο που έγινε στη θάλασσα τους από το οποίο σώθηκε μόνο ένας ναύτης. Στην πραγματικότητα όμως ναυάγιο στο Μονοναύτη δεν υφίσταται.  Άλλοι αναφέρουν πως η ονομασία δόθηκε εξαιτίας του βράχου που βλέπουμε κοντά στην ακτή και μοιάζει με καράβι.








Σελίδες