Κουτσό: Γλυκές αναμνήσεις από το παιγνίδι των παιδικών μας χρόνων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Κουτσό: Γλυκές αναμνήσεις από το παιγνίδι των παιδικών μας χρόνων


 

Προετοιμάζεται αυτή την περίοδο ο οικισμός των Τριών Εκκλησιών στα νότια του νομού Ηρακλείου για να αποκτήσει και πάλι ζωή.


Οι επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου καθαρίζονται, μικρές παρεμβάσεις γίνονται στην παραλία ενώ σε αναβρασμό προετοιμασίας βρίσκονται και όσοι διαθέτουν σπίτια εκεί αλλά περνούν το χειμώνα τους σε μεγαλύτερες πόλεις.


Η γλυκιά προσμονή του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε κάθε βήμα που κάνει κάποιος στις Τρείς Εκκλησιές. Ωστόσο όλη η ζεστασιά της εποχής του ήλιου και της θάλασσας έχει ζωγραφιστεί σε ένα από τα σοκάκια του χωριού.


Και δεν είναι μια ζωγραφιά με πολλά χρώματα, όπως θα περίμενε κάποιος, αλλά το σχέδιο που έχουν φτιάξει τα παιδιά της γειτονιάς πάνω στο τσιμέντο για να παίζουν κουτσό.


Το παιγνίδι που έχει μεγαλώσει κόσμο και κοσμάκι, σε κάθε γωνιά της χώρας, κι έχει προσφέρει στιγμές γέλιου, έντασης και χαράς, αντιπροσωπεύει όσο τίποτα άλλο το καλοκαίρι, το καλοκαίρι μας.


Οι γλυκές αναμνήσεις που ξυπνά η θέα αυτού του σχεδίου με τα τετράγωνα και τους μεγάλους αριθμούς είναι τόσες πολλές που το χαμόγελο «σκάει» αυθόρμητα και τα πόδια παίρνουν θέση την ώρα που τα μάτια αναζητούν μια μικρή πέτρα ή χαλίκι για να ξεκινήσει το παιγνίδι.


Τι κι αν μεγαλώσαμε; μέσα μας πάντα μπορούμε να μένουμε παιδιά, αρκεί να μας δοθεί  μια καλή αφορμή.


Σελίδες