Παραλία Ανεμερτιά στο Κουφονήσι: Γαλήνια και ειδυλλιακή - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Παραλία Ανεμερτιά στο Κουφονήσι: Γαλήνια και ειδυλλιακή

 




Η Ανεμερτιά είναι μια όμορφη παραλία, όπως όλες άλλωστε πάνω στο Κουφονήσι (Λεύκη) (δείτε εδώ).


Τη συναντάμε βορειοδυτικά, αμέσως μετά την παραλία Καμαρέλες,όπου βρίσκεται το αρχαίο θέατρο του Κουφονησίου και τα απομεινάρια κατοίκησης του (δείτε εδώ).


Είναι ένα σημείο όπου μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις εκδοχές μιας παραλίας σε μια. Δηλαδή συναντάμε τμήματα με λευκή άμμο, άλλα με χοντρό βότσαλο, κάποια με ψιλό βότσαλο και φυσικά ένα κομμάτι με μικρούς βράχους.


Διαθέτει, όπως όλες οι παραλίες αυτού του υπέροχου νησιού, πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά που δεν σου κάνει καρδιά να εγκαταλείψεις όταν χαθείς στην αγκαλιά τους.


Λιγοστά αλμυρίκια πλαισιώνουν ένα ψαράδικο παράπηγμα και μια αυτοσχέδια δέστρα για ψαρόβαρκες που βλέπουμε κάπου στο μέσο της παραλίας.


Γενικά στο Κουφονήσι μην περιμένετε να βρείτε σκιά στη διάρκεια του μπάνιου σας καθώς τα αλμυρίκια που υπάρχουν το νησάκι είναι μετρημένα, όπως και οι μικρές σπηλαιώσεις βράχων που μπορούν να παίξουν αυτό το ρόλο. Έτσι πηγαίνοντας εκεί να είστε προετοιμασμένοι να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα στον απόλυτο βαθμό νιώθοντας ότι κάποιος σας ξέχασε για λίγες ώρες στον παράδεισο...










Σελίδες