Χιλιαδερφιά: Η παραλία του Κουφονησίου με τα σμαραγδένια νερά και τη χρυσή άμμο (βίντεο και photo) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Χιλιαδερφιά: Η παραλία του Κουφονησίου με τα σμαραγδένια νερά και τη χρυσή άμμο (βίντεο και photo)

 


Αν ο παράδεισος είχε παραλία τότε σίγουρα θα είχε κάτι από τη μαγεία και την ομορφιά της Χιλιαδερφιάς.


Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Κουφονησίου ή της νήσου Λεύκης, κι είναι μια από τις 36 πανέμορφες παραλίες που μπορεί να συναντήσει ο επισκέπτης σε αυτόν τον επίγειο και απομονωμένο παράδεισο (δείτε εδώ).


Νερά πεντακάθαρα, στο χρώμα του σμαραγδιού, άμμος χρυσή, που τονίζει τις αντιθέσεις, και βράχια σε ταιριαστούς χρωματικούς τόνους συνθέτουν το σκηνικό στην Χιλιαδερφιά.


Η ακτή στο σημείο αυτή είναι εκτενής αλλά δεν διαθέτει μεγάλο πλάτος. Αγκυροβόλιο δεν υπάρχει κι έτσι η προσέγγιση μπορεί να γίνει είτε με μικρό σκάφος είτε κολυμπώντας από σκάφος που θα αγκυροβολήσει ανοικτά της θάλασσας, όπως κάνουν τα τουριστικά πλοιάρια που μεταφέρουν το καλοκαίρι επισκέπτες στο Κουφονήσι.


Θρυλείται πως την ομορφιά της παραλίας αυτής έζησαν για μια εβδομάδα με τη θαλαμηγό τους, τη δεκαετία του 90, πριν η σχέση τους πάρει την κατηφόρα, ο πρίγκιπας Κάρολος με την αδικοχαμένη σύζυγο του Νταϊάνα.




Πάντως το νησί έχουν επισκεφθεί τους προηγούμενους αιώνες, αναζητώντας το αρχαιολογικό παρελθόν του ξένοι περιηγητές κι αργότερα αρχαιολόγοι. Μέχρι και το ωκεανογραφικό Καλυψώ του J. Cousteau  βρέθηκε εκεί, αν και δυσκολεύτηκε πολύ από τους ανέμους.


Τα τελευταία χρόνια το Κουφονήσι αποτελεί έναν αγαπημένο τουριστικό προορισμό για μπάνιο και στιγμές χαλάρωσης μια και η διαμονή εκεί απαγορεύεται.


Τουριστικά σκάφη από το Μακρύ Γιαλό μεταφέρουν καθημερινά, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, τουρίστες στο νησί επιλέγοντας ανάλογα με τη φορά του ανέμου, κάποια από τις μεγάλες και όμορφες παραλίες του για ολιγόωρη παραμονή.


Η Χιλιαδερφιά είναι μια απ' αυτές όπου σχεδόν πάντα γίνεται στάση για μπάνιο. Εξάλλου δεν μπορείς να περάσεις από εκεί και να μην βουτήξεις σε αυτά τα υπέροχα,κρυστάλλινα νερά με τη φοβερή διαύγεια.














Σελίδες