Ζωντάνεψε με ηρωικές μορφές του 1821 και φράσεις τους ένας άψυχος τοίχος στη Νέα Αλικαρνασσό - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ζωντάνεψε με ηρωικές μορφές του 1821 και φράσεις τους ένας άψυχος τοίχος στη Νέα Αλικαρνασσό

 

Μορφές ηρώων του 1821 και φράσεις τους, που αποδεικνύουν το μεγαλείο και τη δύναμη της ψυχής και της σκέψης τους, κοσμούν τις τελευταίες ημέρες ένα άψυχο ντουβάρι στη Νέα Αλικαρνασσό.


Η ομάδα «Ζω Δρω», μαζί με εθελοντές υποστηρικτές της, αποφάσισε, εν όψει του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, να στείλει, μέσα από τα πινέλα και τα χρώματα, το δικό της μήνυμα.


Συναντήσαμε την εθελόντρια-φίλη της ομάδας «Ζω Δρω» Niki Goranova ενώ ολοκλήρωνε τη μορφή της Μπουμπουλίνας και λίγο πριν ξεκινήσει να ζωγραφίζει τη Μαντώ Μαυρογένους και μας είπε πως φέτος που, λόγω κορωνοϊού, δεν θα γίνουν παρελάσεις και δεν θα γιορτάσουμε την Επέτειο, όπως συνήθως στο Ηράκλειο, σκέφτηκαν να κάνουν κάτι διαφορετικό.


Η συγκεκριμένη ομάδα να πούμε πως έχει αλλάξει την όψη κι έχει δώσει χρώμα και ζωή σε πολλά σημεία της Νέας Αλικαρνασσού, όπου υψώνονται, άχρωμοι μέχρι χθες και αντιαισθητικοί, τοίχοι.


Ο τοίχος όπου ζωγραφίστηκαν οι ήρωες του 1821 και φράσεις τους βρίσκεται κοντά στο γήπεδο του Ηροδότου. Κατά τη χθεσινή ημέρα μάλιστα δεκάδες πολίτες, που πέρασαν από το σημείο για να κάνουν την κυριακάτικη βόλτα τους και είδαν την κ. Goranova  να βάζει τη δική της πινελιά, σταμάτησαν επαίνεσαν την όλη πρωτοβουλία και την παρακολούθησαν να ζωγραφίζει. 











Σελίδες