Το βίντεο της Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη που μας μεταφέρει στην καρδιά των Χριστουγέννων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Το βίντεο της Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη που μας μεταφέρει στην καρδιά των Χριστουγέννων

 


Με ένα όμορφο βίντεο στέλνει φέτος τις ευχές του για τη γέννηση του Θεανθρώπου η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη.


Οι καλλικέλαδοι πατέρες της Μονής ψάλουν το Απολυτίκιο της εορτής της Γεννήσεως ενώ ο Βαγγέλης Εμμ. Σταυρακάκης έχει «ντύσει» το βίντεο με παραμυθένιες εικόνες του μοναστηριού, καθαρά χριστουγεννιάτικες.


Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία ακούγοντας και βλέποντας το να μεταφερθούμε νοερά στο καθολικό της Ιεράς Μονής συμμετέχοντας στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, τη γεμάτη από τους όμορφους ύμνους του Ιωάννη Δαμασκηνού, του Ρωμανού του Μελωδού και του Κοσμά Μαϊουμά.


 Φέτος ειδικά, που οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους από εμάς στο να παραστούμε και να συμμετάσχουμε στην Ακολουθία της σπουδαίας γιορτής, το συγκεκριμένο βίντεο φαντάζει τόσο όμορφο, όπως και το μήνυμα που μας μεταφέρει:


«Η Γέννησή σου, Χριστέ, Θεέ μας, ανέτειλε στον κόσμο το φως της γνώσεως, διότι μ΄ αυτήν εκείνοι που λατρεύουν τα άστρα διδάχτηκαν από αστέρι να προσκυνούν Εσένα, τον Ήλιο της δικαιοσύνης, και Σένα να γνωρίζουν, τη σταλμένη από τα ύψη ανατολή. Κύριε, δόξα σε Σένα»




Σελίδες