Όμορφες εικόνες από το ρέμα του Πλατανιά στο Μελιδοχώρι - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Όμορφες εικόνες από το ρέμα του Πλατανιά στο Μελιδοχώρι

 


Έξω από τον οικισμό του Μελιδοχωρίου, στη θέση Πλατανιάς, βρίσκεται μια κατάφυτη ρεματιά που τους χειμερινούς μήνες πλημμυρίζει από το νερό πηγών που εντοπίζονται στα δυτικά του.


Η ονομασία Πλατανιάς δε χρήζει ιδιαίτερης επεξήγησης καθώς ο τόπος λόγω του νερού είναι γεμάτος από πλατάνια και δευτερευόντως βελανιδιές και άλλους υδρόβιους θάμνους.


Τα καφεκίτρινα φύλλα από τα πλατάνια σχηματίζουν το χειμώνα ένα χαλί που «ντύνει» μαζί με το πράσινο των βρύων τη ρεματιά χρωματίζοντας την υπέροχα σε γήινες αποχρώσεις.Το μήκος του ρέματος ξεπερνάει ίσως το ένα χιλιόμετρο και καταλήγει στο φράγμα της Πλακιώτισσας.


Φέτος που οι βροχές έχουν δώσει μεγάλες ποσότητες νερού το ρέμα σχηματίζει μικρούς καταρράκτες σε σημεία όπου συναντά βράχους δημιουργώντας εικόνες μοναδικές.


 Ο ήχος του νερού που κυλάει σε υπερποσότητες μέσα στο ρέμα είναι δυνατός αλλά παρολαυτά χαλαρωτικός δημιουργώντας μια αίσθηση ευφορίας, αφού νερό σημαίνει  πηγή ζωής.
Σελίδες