Κρήτη των αντιθέσεων: Το Ηράκλειο πνίγεται και στα Μάταλα πλήθος κόσμου απολαμβάνει το μπάνιο του - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Κρήτη των αντιθέσεων: Το Ηράκλειο πνίγεται και στα Μάταλα πλήθος κόσμου απολαμβάνει το μπάνιο του

 


Κι ενώ στο Ηράκλειο πνιγόμαστε από τις καταιγίδες και αντικρίζουμε πλημμυρισμένους δρόμους και σπίτια, πολίτες σε απόγνωση μπροστά από τις  κατεστραμμένες περιουσίες τους και άλλους να κινδυνεύουν να πνιγούν μέσα στα αυτοκίνητα τους, στα Μάταλα…λιάζονται και απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.


Η εικόνα που βλέπετε δεν είναι από μια καλοκαιρινή ημέρα στη διάρκεια του φεστιβάλ των Ματάλων, που δεν πέφτει καρφίτσα, αλλά σημερινή, μόλις στις 3 μετά το μεσημέρι.


Ναι καλά διαβάσατε... εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σήμερα σπεύσει στα Μάταλα όπου λιάζει,η θερμοκρασία είναι καλοκαιρινή και δεν φυσάει. 


Οι ντόπιοι αναφέρουν πως τέτοιες εικόνες και κόσμο δεν είδαν φέτος καμιά ημέρα του καλοκαιριού, ούτε καν στη διάρκεια του διάσημου φεστιβάλ των Ματάλων. Τα αυτοκίνητα από το πρωί σχημάτισαν τεράστιες ουρές που κάλυψαν όλο το δρόμο που οδηγεί στην παραλία. 


Τουρίστες που έχουν απομείνει στο νησί, πολλοί από το Ρέθυμνο που έμαθαν πως στα νότια του νομού Ηρακλείου η κακοκαιρία δεν θα φτάσει κι άλλοι, ψαγμένοι μετεωρολογικά,  έσπευσαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στα Μάταλα, βάζοντας Χ στον κορωνοϊό.


Αν τελικά η Κρήτη δεν είναι ήπειρος και τόπος των μεγάλων αντιθέσεων τότε τι είναι;

Σελίδες