Μια νεκρή χελώνα σε παραλία ωτοτοκίας του είδους στο Κουφονήσι - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Μια νεκρή χελώνα σε παραλία ωτοτοκίας του είδους στο Κουφονήσι

 Μια θλιβερή εικόνα νεκρής χελώνας σε παραλία ωοτοκίας του είδος αντικρίσαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας στο Κουφονήσι (Λεύκη) Λασιθίου.


Διασχίζοντας, παραθλάσσια, το βορειοανατολικό άκρο του νησιού, μετά την παραλία Πέρασμα και πριν φθάσουμε στις παραλίες του Γρέου, είδαμε λίγα μέτρα από το σημείο που σκάει το κύμα το κουφάρι της νεκρής χελώνας.


Η συγκεκριμένη παραλία ήταν ξεκάθαρο, από τις οριοθετήσεις που υπήρχαν σε διάφορα σημεία με καλάμια, πως ήταν σημείο ωοτοκίας χελωνών.


Η δύστυχη χελώνα όμως δεν κατάφερε να φθάσει στον προορισμό της. Δε γνωρίζουμε και δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε αν είχε χτυπηθεί από σκάφος και γι αυτό το λόγο πέθανε, όμως σίγουρα αυτό είχε συμβεί περίπου ένα μήνα πριν.


 Παρά το ζεστό καιρό δεν είχε ολοκληρωθεί η αποσύνθεση της ενώ την παρουσία της εκεί λίγες εβδομάδες πριν είχε παρατηρήσει και το πλήρωμα τουριστικού σκάφους που μεταφέρει τουρίστες στις ακτές του Κουφονησίου.

 


Σελίδες