Παραλία Λιβάρι στα νότια της Σητείας-Η γοητεία της απομόνωσης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Παραλία Λιβάρι στα νότια της Σητείας-Η γοητεία της απομόνωσης

 


Το Λιβάρι είναι μια μικρή αλλά όμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά αρκετά απομονωμένη για να μπορεί κάποιος να την απολαύσει με όλες του τις αισθήσεις, χωρίς το φόβο συνωστισμού.


Βρίσκεται νότια της Σητείας σε κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Αθερινόλακκο το οποίο έχει στο οπτικό του πεδίο αλλά χωρίς να ενοχλείται από τη λειτουργία του.


Η παραλία είναι αμμώδης ωστόσο τα νερά στην περιοχή είναι αρκετά βαθιά οπότε αν υπάρχουν παιδιά πρέπει να υπάρχει επίβλεψη τους.


Η περιοχή είναι ερημική οπότε καλό θα είναι να έχει μεριμνήσει κανείς για τα απαραίτητα, (νερό και φαγητό), ενώ σε ότι αφορά τη σκιά υπάρχουν πίσω από την παραλία αλμυρίκια που μπορούν να προσφέρουν ωστόσο και μια ομπρέλα δεν θα ήταν κακή ιδέα.


Περπατώντας λίγες δεκάδες μέτρα ανατολικότερα συναντάμε και την άγριας ομορφιάς και αρκετά δυσπρόσιτη, από ξηράς, παραλία Βλυχάδα (Δείτε εδώ).


Για να φθάσει κανείς ως εδώ θα πρέπει να κινηθεί προς το δρόμο που οδηγεί στον Αθερινόλακκο αλλά στη διασταύρωση προς τη μονάδα της ΔΕΗ να προσχωρήσει ευθεία και στην επόμενη μικρή διασταύρωση δεξιά. 


Δυστυχώς ένα τμήμα του δρόμου, περίπου 1-1,5 χιλιόμετρο, είναι χωματόδρομος και μάλιστα όχι ο καλύτερος πράγμα που σημαίνει πως ενδείκνυται είτε η μετάβαση να γίνει με αγροτικό φορτηγό είτε με όχημα που διαθέτει τετρακίνηση και είναι ψηλό για να μην «βρεί» στις ανωμαλίες του οδοστρώματος.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε siteχωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα









Σελίδες