Η εξωτική και πολύχρωμη θάλασσα του Μπάλου στην Κίσσαμο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Η εξωτική και πολύχρωμη θάλασσα του Μπάλου στην Κίσσαμο


 Ο Μπάλος, στην Κίσσαμο Χανίων, δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι ένα μέρος μαγικό και παραδεισένιο που γοητεύει κάθε επισκέπτη του.


 Οι φωτογραφίες  με φόντο τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου ταξιδεύουν τα τελευταία χρόνια, μέσω των social media, σε όλο τον κόσμο τοποθετώντας τον στους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Μάλιστα η επιθυμία όλων να τον επισκεφθούν και να ζήσουν τη μαγεία του και την εξωτική ομορφιά του είναι τόσο μεγάλη που έχουμε φθάσει στο άλλο άκρο…αυτό του συνωστισμού τόσου κόσμου όσου δεν μπορεί να αντέξει η περιοχή.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες,δηλαδή χωρίς κορωνοϊό, ο Μπάλος δέχεται τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδόν 5000 επισκέπτες, σε ημερήσια βάση, με την παραλία του να γεμίζει ομπρελοκαθίσματα και τη ρηχή θάλασσα του λουόμενους.

Φέτος ωστόσο, που όλα δείχνουν πως ο τουρισμός θα είναι περιορισμένος, είναι οι συνθήκες πρόσφορες να βρεθούν εκεί όσοι μέχρι σήμερα αποφεύγουν την πολυκοσμία.

 Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν όλο αυτό το σκηνικό με το μπλε, το τουρκουάζ, το γαλάζιο και το σχεδόν χωρίς χρώμα της θάλασσας να εναλλάσσεται σε κάθε βήμα τους την ώρα που η λευκή, ψιλή, και σε σημεία κόκκινη, άμμος τους χαϊδεύει τα πόδια. Μια θάλασσα χωρίς κύμα,κρυστάλλινη και θελκτική.

Μάλιστα όσο πιο πρωί πάει κανείς στο Μπάλο τόσο πιο πιθανό είναι να έχει όλο αυτό τον παράδεισο κατάδικο του…
















Σελίδες