Το πλούσιο πευκοδάσος της Κάτω Σύμης και το Κούτελο του Παραδείσου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

Το πλούσιο πευκοδάσος της Κάτω Σύμης και το Κούτελο του Παραδείσου
Η Κάτω Σύμη της Βιάννου είναι ένα χωριό που όποιος το επισκεφθεί δεν ξεχνά εύκολα το πράσινο που αντικρίζει και τα πλούσια νερά του.

Το φημισμένο πευκοδάσος της Κάτω Σύμης (μικρότερη είναι η αναλογία πρίνου σε αυτό) αγκαλιάζει την περιοχή δίνοντας της έναν όμορφο και πλούσιο δασικό χαρακτήρα που απουσιάζει σε αυτή την έκταση από τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, τουλάχιστον στα ανατολικά του νησιού.


 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρείχε η Δασική Υπηρεσία Ηρακλείου καλύπτει έκταση σχεδόν 10.000 στρεμμάτων.

Το ίδιο το χωριό, μαρτυρικό κι αυτό όπως όλη η πρώην επαρχία Βιάννου, είναι κτισμένο μέσα στην καταπράσινη κοιλάδα όπου βλέπουμε κάθε είδους δέντρα. Ωστόσο όσο προχωρά κανείς εκτός του οικισμού τόσο η κυριαρχία του πεύκου μεγαλώνει καθώς το δάσος ξεπροβάλλει μεγαλόπρεπο.

Ένας αγροτικός δρόμος οδηγεί στο σημείο απ΄ όπου ξεκινά διαμορφωμένο ανηφορικό μονοπάτι, το οποίο βάζει το επισκέπτη μέσα στο πευκοδάσος επιτρέποντας του να καλύψει μια ικανοποιητική απόσταση θαυμάζοντας την άλλοτε πυκνή κι άλλοτε αραιή δεντροστοιχία του.

Απόληξη του το περίφημο Κούτελο του Παραδείσου, ένα σημείο επόπτευσης όλης της περιοχής,ένα φυσικό μπαλκόνι, που πραγματικά είναι όνομα και πράμα.

Στο ψηλό αυτό σημείο του δάσους είναι διαμορφωμένη πέτρινη κυκλική κατασκευή με πεζούλι, άλλοτε έφερε και ξύλινο στέγαστρο το οποίο όμως παρέσυρε και γκρέμισε ο δυνατός αέρας.

 Από εκεί το μάτι γεμίζει πράσινο αγναντεύοντας τα χωριά και τις δασικές εκτάσεις της Βιάννου φθάνοντας μέχρι τo Νότιο Κρητικό Πέλαγος, από τη μια πλευρά, και τις κορυφές της Δίκτης από την άλλη.

Συνεχίζοντας από εκεί την πεζοπορία όσοι επιθυμούν μπορούν να καταλήξουν στο θαυμάσιο  οροπέδιο του Ομαλού της Βιάννου ( μπορείτε να διαβάσετε εδώΜέρος της θέας από το Κούτελο του Παραδείσου


Το Κούτελο του Παραδείσου
2 σχόλια:

 1. Γεια σας, το όνομά μου είναι Charlotte Müller, είμαι ιδιωτικός δανειστής. Χρειάζεστε ένα γρήγορο, μακροπρόθεσμο ή βραχυπρόθεσμο δάνειο με σχετικά χαμηλό επιτόκιο μόλις 3%; Είναι η δυσκολία της οικονομίας να σας επηρεάσει φέτος; ή σας έχει στερηθεί δάνειο από την τράπεζά σας ή από άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα; Προσφέρουμε ασφαλή δάνεια και εάν χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο, στείλτε μου email μέσω (moonlightloanfirm@gmail.com)

  * Ψάχνετε για κεφάλαια για να εξοφλήσετε τα χρέη;
  * Επιδιώκετε οικονομικά να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση;
  * Επιδιώκετε δάνεια για τη διεξαγωγή μεγάλων έργων;
  * Χρειάζεστε δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες;
  * Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο για διάφορους σκοπούς;

  Εάν η απάντησή σας είναι ναι, μπορώ να σας βοηθήσω.

  * Μπορώ να σας προσφέρω δάνειο μέχρι € 5.000.000.
  * Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 1 και 30 ετών για να επιστρέψετε.
  * Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του Σχεδίου Μηνιαίας και Ετήσιας αποπληρωμής.
  * Ευέλικτοι όροι δανείου.

  Εάν ενδιαφέρεστε να επιστρέψετε μαζί μου μέσω αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: moonlightloanfirm@gmail.com |

  Έχετε 100% εγγύηση ότι θα λάβετε το δάνειό σας στο τέλος αυτής της συναλλαγής δανείου.

  Είμαστε παθιασμένοι με τον υπολογισμό της χρηματοοικονομικής ενσωμάτωσης.
  Τα δάνεια και τα επενδυτικά προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί για να σας προσφέρουν άνεση και αξία.

  Με την εταιρεία Moonlight Loan, μπορείτε να αποχαιρετήσετε όλες τις οικονομικές κρίσεις και τις δυσκολίες σας, καθώς είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί

  Θερμές
  Κα. Charlotte Müller

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

  Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

  Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

  Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

  Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

  Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

  Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

  Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες