Λάπαθο: Ένα φυτό γεμάτο αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Λάπαθο: Ένα φυτό γεμάτο αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημαΤο λάπαθο ή λάπανθον, όπως το ονόμαζαν στην αρχαιότητα, είναι ένα φυτό που μόνο χρήσιμες ιδιότητες έχει για εκείνους που ξέρουν να το καταναλώσουν.

Παρότι σήμερα μπορεί να το βρει κανείς ως συστατικό σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα εφόσον υπάρχει στην ύπαιθρο άφθονο και είναι νόστιμο γιατί να μην το καταναλώνουμε στη φυσική μορφή του;

Το λάπαθο είναι γνωστό κυρίως για τις «καθαριστικές» του ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται στις ανθρακινόνες που το καθιστούν στυπτικό, διουρητικό και καθαρτικό.

Παράλληλα οξυγονώνει τους ιστούς και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν φοβόμαστε για ιώσεις. Όλα τα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνται, καθώς περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Είναι τονωτικό για τη χολή λόγω των φυτοοιστρογόνων και των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κερκετίνη βοηθά επίσης στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η ρίζα της λαπαθιάς έχει την ιδιότητα να απορροφά τον σίδηρο από το χώμα γι αυτό και θεωρείται από τον μεσαίωνα ότι καταπολεμά την αναιμία. Επίσης περιέχει θείο, φώσφορο, ρουμικίνη και λαπαθικό οξύ.

Τα φύλλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα οξαλικού οξέος γι αυτό θεωρούνται αντιπυρετικά και τονωτικά. Επίσης οι ιδιότητες του έχουν αντίκρισμα για όσους πάσχουν από αιμορροΐδες, αναιμία, δυσεντερία, ίκτερο, ή φυματίωση.

Οι παλιές νοικοκυρές στην Κρήτη το χρησιμοποιούν αρκετά στην κουζίνα τους κυρίως στις χορτόπιτες. Όμως δεν είναι μόνο αυτή η χρήση του. Έχει μια ελαφριά πικρόξινη γεύση και όταν πετύχει κανείς μεγάλα φύλλα του μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για ντολμαδάκια, που γίνονται πεντανόστιμα. Επίσης μπορεί να συνοδεύσει πράσα και άλλα χόρτα σε γιαχνερά με πατάτες ακόμα και να φτιάξετε με αυτό λαπαθόριζο.

Σε κάθε περίπτωση η υπερβολή βλάπτει γι αυτό και το λάπαθο όπως κι όλα τα φυτά και τα βότανα τα χρησιμοποιούμε με μέτρο.


1 σχόλιο:

 1. ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


  Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

  Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
  Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
  Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
  Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
  Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

  Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
  Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
  Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
  Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
  οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

  Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
  προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
  Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
  20 χρόνια

  Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

  . πραγματική χρηματοδότηση
  . επενδυτής ακινήτων
  . δάνεια για την κατασκευή
  . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
  . στεγαστικά δάνεια
  . Η καταναλωτική πίστη,
  . Δάνεια FHA
  . προσωπικά δάνεια
  . τα δάνεια αυτοκινήτων
  κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

  email: lendingtreegroupinc@gmail.com

  email: lending-tree@outlook.com

  whatsapp: +1 (213)419-2419

  Ζεστή σκέψη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες