Ο καταδικασθείς του Αποκόρωνα για κακοποίηση ζώων με φυλάκιση χωρίς αναστολή είναι έξω με αναστολή - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ο καταδικασθείς του Αποκόρωνα για κακοποίηση ζώων με φυλάκιση χωρίς αναστολή είναι έξω με αναστολή


Μπορεί να πανηγύρισαν οι φιλόζωοι των Χανίων για την πρόσφατη καταδίκη του άντρα που κακοποιούσε και εμπορεύονταν παράνομα ζώα σε περιοχή του Αποκόρωνα, καθώς η ποινή του ήταν εξαετής φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ, όμως η χαρά τους δεν κράτησε πολύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-storieskritis λίγες ημέρες μετά τη δίκη και την καταδίκη του η μη αναστολή μετατράπηκε σε αναστολή με αποτέλεσμα ο δράστης να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του από το Εφετείο...κύριος είδε σε πόσα χρόνια.

Κι αν επρόκειτο για έναν απλό παραβάτη του νόμου για την ευζωία των ζώων δεν θα το συζητούσαμε καν. Πρόκειται όμως για ένα άτομο με χρόνια παραβατικότητα, σε όλα τα επίπεδα, που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία του Αποκόρωνα κι όχι μόνο τα άτυχα ζώα.

Το άτομο αυτό προβαίνει σε κλοπές ζώων,πώληση των κλεμμένων, παράνομη αναπαραγωγή ζώων, τα οποία πουλά στη συνέχεια, με όλα αυτά τα άμοιρα πλάσματα να ζουν όσο βρίσκονται στα χέρια του κάτω από άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες.

Παράλληλα προκαλεί κάθε είδους προβλήματα στην τοπική κοινωνία καταστρέφοντας τις καλλιέργειες τους και συμπεριφερόμενος με τρόπο που ουδείς μπορεί να ανεχθεί.

Οι καταδίκες σε βάρος του, για σωρεία παραπτωμάτων, κι όχι μόνο για την τελευταία περίπτωση, μπορούν να καταγραφούν σε ολόκληρο τόμο όμως ο ίδιος δεν έχει εκτίσει ούτε μια ημέρα κανονικής φυλάκισης καταφέρνοντας πάντα μυστηριωδώς να ξεγλιστράει από τη δαγκάνα του νόμου.

Να θυμίσουμε πως η χωρίς αναστολή 6ετής φυλάκιση που του επιβλήθηκε πρόσφατα και η οποία εντέλει έγινε, κι αυτή- κατά περίεργο τρόπο- με αναστολή, αφορούσε στην κακοποίηση 25 σκύλων κατ’ εξακολούθηση και την παράνομη εμπορία ζώων.

Οι άνθρωποι στον Αποκόρωνα έχουν απογοητευθεί με την εξέλιξη της υπόθεσης γιατί πίστευαν πως ίσως το εν λόγω άτομο να μπορούσε, έστω στο ελάχιστο, να σωφρονισθεί με την καταδίκη που του επιβλήθηκε, όμως οι ελπίδες τους αποδείχθηκαν φρούδες.  



Σελίδες