Το σπίτι "ανεμιστήρας" στη Ζούρβα Μεραμπέλου: Μια διαφορετική καλλιτεχνική άποψη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Το σπίτι "ανεμιστήρας" στη Ζούρβα Μεραμπέλου: Μια διαφορετική καλλιτεχνική άποψη



Δηλαδή ο Ιταλός καλλιτέχνης Μαουρίτσιο Κατελάν, που κόλλησε στον τοίχο τη μπανάνα με τη μονωτική ταινία και την πούλησε 108.000 σε Γάλλο συλλέκτη, πριν του η φάει ένας άλλος συνάδελφος του, είναι καλύτερος από το δικό μας που διακόσμησε το μετοχάκι του με καπάκια ανεμιστήρων;

Σαφώς όχι, γιατί τα καπάκια του ανεμιστήρα έχουν αφενός  διάρκεια ζωής κι αφετέρου θέλουν ένα κόπο να μαζευτούν τόσα πολλά και να γίνουν ντεκόρ, με άποψη.

Το μετόχι που σας παρουσιάζουμε, με την καλλιτεχνική ανησυχία του ιδιοκτήτη του να περιστρέφεται γύρω από τους ανεμιστήρες, βρίσκεται σε αγροτική περιοχή ανηφορίζοντας πως τη Ζούρβα Μεραμπέλου.

Η εικόνα του δεν μας άφησε ασυγκίνητους και για να είμαστε ειλικρινείς ξεκινήσαμε κιόλας να μετράμε καπάκια και φθάσαμε μέχρι τον αριθμό είκοσι, όταν διαπιστώσαμε πως υπήρχαν κι άλλα από την απέναντι πλευρά του δρόμου και λίγο πιο πάνω στην περίφραξη, οπότε εγκαταλείψαμε την προσπάθεια γιατί ήθελε χρόνο.

Δε γνωρίζουμε τον «καλλιτέχνη» ωστόσο εκτιμούμε πως έχει άμεση σχέση με το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου ή του ψυκτικού αφού πέρα από την αδυναμία στους ανεμιστήρες διακρίναμε και μια τάση χρήσης σχαρών από ψυγεία, αλλά και δεματικών από συσκευασίες ηλεκτρικών συσκευών ως διακοσμητικών του φράκτη του.

Η αμφιλεγόμενη καλλιτεχνική άποψη στις μέρες μας είναι must γι αυτό και η περίπτωση αυτή έχει το ενδιαφέρον της. Και μπορεί να μην έχουμε εδώ έκθεση σε μεγάλη αμερικάνικη γκαλερί αλλά σίγουρα έχουμε καλλιτέχνη με έμπνευση και μάλιστα απ' αυτές που φυσάνε !! 

Ε.Β











Σελίδες