Αποκαλυπτήρια προτομών του Νίκου Καζαντζάκη και της μητέρας του στο Κρυονέρι - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Αποκαλυπτήρια προτομών του Νίκου Καζαντζάκη και της μητέρας του στο Κρυονέρι



Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη καθώς και της μητέρας του Μαργής Χριστοδουλάκη-Καζαντζάκη θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στον όμορφο οικισμό του Κρυονερίου στο Μυλοπόταμο.

Οι κάτοικοι του Κρυονερίου και ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του «Οι Ασσυρώτοι» θεώρησαν χρέος τους να τιμήσουν τον πλέον σημαντικό συγγραφέα όχι μόνο της Κρήτης και της Ελλάδας, αλλά με οικουμενική εμβέλεια, καθώς και τη μητέρα του, γέννημα θρέμα Κρυονερίου.

Η τελετή θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ Ευγένιο κι αμέσως μετά θα γίνουν χαιρετισμοί.

Ο φιλόλογος και συγγραφέας Γεώργιος Φρυγανάκης θα μιλήσει στη συνέχεια για το Νίκο Καζαντζάκη και τη μητέρα τους ενώ ο Νίκος Σκουραδάκης, απόγονος του Νίκου Καζαντζάκη, θα παραθέσει σημαντικά στοιχεία για το πώς θυμούνται τη Μαργή Χριστοδουλάκη-Καζαντζάκη οι συγχωριανοί της .

Η εκδήλωση θα κλείσει με απαγγελία κειμένων του Νίκου Καζαντζάκη αφιερωμένα στη μητέρα του από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Απλαδιανών.

Να πούμε τέλος πως η όλη διοργάνωση έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μυλοποτάμου και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.



Σελίδες