Η απάνεμη παραλία Αχλιά στην Ιεράπετρα με τα γαλαζοπράσινα νερά - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Η απάνεμη παραλία Αχλιά στην Ιεράπετρα με τα γαλαζοπράσινα νερά


Τα Αχλιά, βρίσκονται περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας στα όρια του οικισμού των Σχινοκαψάλων. Πρόκειται για μια αρκετά πολυσύχναστη και απάνεμη παραλία με καθαρά νερά που θα σας εντυπωσιάσει.

Το γαλαζοπράσινο χρώμα της και το λεπτό βότσαλο με την αμμώδη επιφάνεια της σε συνδυασμό με το γεγονός πως σχεδόν πάντα είναι γαλήνια, χωρίς κυματισμό, θα σας κάνει να μην θέλετε ν αποχωριστείτε την δροσερή αγκαλιά της.

Η ακτή εκτείνεται σε μήκος περίπου 170 μέτρων, το ένα τρίτο της οποίας είναι οργανωμένο, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και το υπόλοιπο ελεύθερο για τους λουόμενους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το δικό τους εξοπλισμό.

Ωστόσο θα πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός καθώς τα νερά εκεί βαθαίνουν αρκετά και σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων από την ακτή φτάνουν τα πέντε μέτρα.

Στην παραλία θα βρείτε εξάλλου ταβέρνες, WC και ντους, ενώ επιτρέπονται και τα κατοικίδια.

Στο κέντρο της ακτής εκβάλλει το ρέμα Διχάλωμα .Στο σημείο θα βρείτε και κάμποσα αλμυρίκια.Γύρω από την παραλία υπάρχει μικρός οικισμός, κυρίως με παραθεριστικές κατοικίες και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
  








Σελίδες