Σεϊτάν Λιμάνια: Ένας επίγειος παράδεισος με καταγάλανα νερά - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Σεϊτάν Λιμάνια: Ένας επίγειος παράδεισος με καταγάλανα νερά


Η παραλία Στεφάνου βρίσκεται στην περιοχή Σεϊτάν λιμάνια. Συνήθως αποκαλούμε Σεϊτάν λιμάνια τη συγκεκριμένη παραλία στην πραγματικότητα όμως, όπως γίνεται κατανοητό και από τον πληθυντικό της λέξης λιμάνια, δεν είναι μόνο ένας όρμος εκεί αλλά τρεις.

Ο πιο διάσημος ωστόσο είναι εκείνος που καταλήγει στην παραλία Στεφάνου με τα καταγάλανα νερά, που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μια από τις πλέον διάσημες παραλίες της Κρήτης.

Το όνομα της η περιοχή το πήρε από την τουρκική λέξη σεϊτάν που σημαίνει διάβολος καθώς εκεί υπάρχουν επικίνδυνα θαλάσσια ρεύματα που σε συνδυασμό με τα απότομα βράχια έκαναν άκρως επικίνδυνη την προσόρμιση πλοίων. Τα ίδια ρεύματα, όταν υπάρχει κυματισμός, μπορούν να γίνουν επικίνδυνα και για τους λουόμενους οπότε χρειάζεται προσοχή.


Τα  Σεϊτάν λιμάνια βρίσκονται  βορειοανατολικά της  χερσονήσου του Ακρωτηρίου Χανίων και κάθε καλοκαίρι γίνονται πόλος έλξης για χιλιάδες λουόμενους. 

Από τη μια η εξωπραγματική ομορφιά του τοπίου, από την άλλη η καθαρή θάλασσα στην παραλία Στεφάνου και η απομόνωση που προσφέρει το σημείο δεν μπορούν να κάνουν όποιον θέλει να δοκιμάσει μια διαφορετική εμπειρία μπάνιου να μην περάσει από εκεί.

Σε περίπτωση που αποφασίσει ωστόσο κάποιος να προσεγγίσει την περιοχή θα πρέπει να ξεχάσει παντόφλες και να φορά αθλητικά παπούτσια μια και η κάθοδος προς την παραλία είναι αρκετά απότομη. Μάλιστα κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί ατυχήματα στα απόκρημνα βράχια της περιοχής. 

Επίσης θα πρέπει να έχει μεριμνήσει για νερό και φαγώσιμα γιατί στην ερημιά δύσκολα θα βρει. Επίσης όσοι αγαπούν τη σκιά θα δυσκολευτούν γιατί οι θέσεις κάτω από τους βράχους είναι λιγοστές.

Ελένη Βασιλάκη   










Το απότομο φαράγγι που καταλήγει στην παραλία Στεφάνου


Σελίδες