Ένα θερμοσιφωνάκι άλλης εποχής...είδος για προνομιούχους την εποχή που το μπάνιο γινόταν σε σκάφη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Ένα θερμοσιφωνάκι άλλης εποχής...είδος για προνομιούχους την εποχή που το μπάνιο γινόταν σε σκάφη


Είναι τόσο μικρό στο μέγεθος αλλά τη δεκαετία του 1960 και 70 αποτελούσε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και όσοι το είχαν θεωρούνταν προνομιούχοι.

Το θερμοσιφωνάκι της φωτογραφίας βρήκε παραπεταμένο ο παλαιοπώλης Βαγγέλης Κρασαγάκης και το μάζεψε, όχι τόσο για τη χρηστικότητα του, αφού κανείς δεν πρόκειται να το αγοράσει για να το χρησιμοποιήσει, αλλά επειδή ξυπνά μνήμες άλλων εποχών.

Οι σύγχρονοι ταχυθερμοσίφωνες είναι ντιζαϊνάτοι και λειτουργούν συμπληρωματικά με τους κεντρικούς είτε αυτοί είναι ηλεκτρικοί είτε ηλιακοί. Τότε όμως απλά έκαναν τη δουλειά τους με αυτά τα θερμοσιφωνάκια, χωρίς να ενδιαφέρει το σχέδιο τους, όσοι βέβαια είχαν χρήματα για να τα αποκτήσουν και να πληρώσουν και το ηλεκτρικό που συνόδευε τη χρήση τους.

Μην ξεχνάμε πάντως πως την ίδια εποχή κάποιοι άλλοι έκαναν ακόμα μπάνιο σε σκάφες και πλαστικές λεκάνες ζεσταίνοντας το νερό τους σε κατσαρόλες

 


Σελίδες