Οι καταρράκτες στο βόρειο τμήμα του όρους Κέδρος στο Ρέθυμνο (βίντεο και φωτογραφίες) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Οι καταρράκτες στο βόρειο τμήμα του όρους Κέδρος στο Ρέθυμνο (βίντεο και φωτογραφίες)




Ευλογημένο από τη φύση το όρος Κέδρος στο Ρέθυμνο στο κομμάτι του που καλύπτει Αμάρι και Άγιο Βασίλειο.

Το νερό που πηγάζει από το βουνό και χύνεται με τη μορφή καταρράκτη, δυστυχώς στη θάλασσα, είναι ανυπολόγιστης ποσότητας.


Τα βίντεο που σας παραθέτουμε είναι από δύο μόνο από τους καταρράκτες που συναντήσαμε στο βόρειο τμήμα του Κέδρου το Σάββατο 6 Απριλίου σε μια απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων ο ένας από τον άλλο.




Ο πρώτος στη διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Βρύσες και Δρυγιές στη θέση "Γούλα" και ο δεύτερος στα σύνορα Αμαρίου Αγίου Βασιλείου. 

Σε όλο το μήκος της διαδρομής αυτής βέβαια, που δεν είναι μεγάλη, υπήρχαν κι άλλοι μικρότεροι καταρράκτες με τεράστιες ποσότητες νερού, που κατέβαιναν ορμητικά από το βουνό, έπεφταν με δύναμη από ψηλά και χάνονταν σε παρακείμενα φαράγγια για να οδηγηθούν τελικά στη θάλασσα της Αγίας Γαλήνης

(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε site, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)










Σελίδες