Εντυπωσιακές εικόνες από την υπερχείλιση του φράγματος των Ποταμών στο Αμάρι (βίντεο) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Εντυπωσιακές εικόνες από την υπερχείλιση του φράγματος των Ποταμών στο Αμάρι (βίντεο)



Πριν από τον Ιανουάριο φέτος είχαμε υπερχείλιση του φράγματος των Ποταμών στο Αμάρι κι έκτοτε εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού έχουν χυθεί στη θάλασσα, καθώς η χωρητικότητα του ταμιευτήρα του είναι 22.500.000 κυβικά μέτρα και οι ποσότητες του νερού που συγκεντρώνονται στο φράγμα πολύ μεγαλύτερες απ όσες μπορεί να χωρέσει.

 Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας, στις 6 Απριλίου, στην περιοχή καταγράψαμε εντυπωσιακές εικόνες από την υπερχείλιση του φράγματος των Ποταμών. Το νερό σε τεράστιες ποσότητες και με απίστευτη ορμή πέφτει εκτός του φράγματος δημιουργώντας πλέον καταρράκτη.


Το εν λόγω φράγμα δέχεται κυρίως νερό από το φαράγγι του Πατσού ωστόσο υπάρχουν κι άλλες πολλές πηγές περιμετρικά που το εμπλουτίζουν με το άφθονο, όπως αποδεικνύεται, νερό τους, όχι μόνο φέτος που έχουμε βροχερή χρονιά αλλά αδιαλείπτως από το 2009 που το φράγμα δόθηκε σε χρήση.   

(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε site, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)








Σελίδες