Η πανέμορφη ασιατική νεραγκούλα (Ranunculus Asiaticus), ξαδέλφη της ανεμώνης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Η πανέμορφη ασιατική νεραγκούλα (Ranunculus Asiaticus), ξαδέλφη της ανεμώνης



Μπορεί τα λουλούδια της να είναι μικρά όμως είναι τόσο φωτεινά λες και κλείνουν μέσα τους όλο τον Κρητικό ήλιο.

Η Νεραγκούλα η Ασιατική (Ranunculus Asiaticus) είναι συγγενικό λουλούδι με την ανεμώνη καθώς ανήκουν και τα δύο στην ίδια οικογένεια.


Έτσι βλέποντας την ασιατική νεραγκούλα δεν είναι δύσκολο να την περάσει κανείς για ανεμώνη , αν και στους χρωματισμούς της μπορεί να διαφέρει. Όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε που είναι έντονα κίτρινη και την οποία εντοπίσαμε σε μεγάλους πληθυσμούς σε σημεία της χερσονήσου της Σπιναλόγκας ή Κολοκύθας.

 Η Νεραγκούλα η Ασιατική ανθίζει μετά τα τελευταία κρύα του χειμώνα, μέσα στην Άνοιξη,  κι αγαπά πολύ τη ζέστη και τον ήλιο. Μάλιστα αν την πετύχετε στην κίτρινη εκδοχή της τότε θα διαπιστώσετε πως κλείνει στα πέταλα της κάτι από τον ήλιο, γι αυτό είναι τόσο λαμπερή.













(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε site, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)

Σελίδες