Αντί για σνακ ψωμί με λάδι σε μικρούς μαθητές στην Ιταλία-Εμείς; - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Αντί για σνακ ψωμί με λάδι σε μικρούς μαθητές στην Ιταλία-Εμείς;



Μια άκρως υγιεινή πρακτική που πρέπει να βρεί μιμητές υιοθετήθηκε στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο της μικρής πόλης Stella Cilento στην επαρχία του Σαλέρνο, στη νοτιοδυτική Ιταλία.

Πλέον αντί για άλλα σνακ και κρουασάν τα παιδιά τρώνε ψωμί με λάδι.

Στην επιλογή αυτή κατέληξαν δάσκαλοι, γονείς και οι αρχές της πόλης με τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το εναλλακτικό αυτό κολατσιό να είναι τοπικά, δηλαδή αλεύρι  Cilentani για το ψωμί και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται αποκλειστικά στην Ιταλία.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να μάθουν τα παιδιά και να εκπαιδευτούν  να τρώνε υγιεινά ενισχύοντας παράλληλα την τοπική παραγωγή προϊόντων . 

Όπως λένε οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας, τα σχέδια για την εκπαίδευση των παιδιών πάνω στη διατροφή που πρέπει να βάλουν στη ζωή τους δεν πρέπει να παραμείνουν στη θεωρία αλλά να καθοδηγηθούν από νεαρή ηλικία και να ανακαλύψουν συστατικά και προϊόντα που σχετίζονται με καλές διατροφικές πρακτικές.

Ελπίζουμε το παράδειγμα τους να το δουν κάποιοι κι εδώ στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη και να το μιμηθούν γιατί πήξαμε στη θεωρία περί σωστής διατροφής  αλλά πράξεις δε βλέπουμε.

(Πηγή portale bambini )

Σελίδες