Έντονα καιρικά φαινόμενα με πολύ βροχή βλέπουν οι μετεωρολόγοι στην Κρήτη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Έντονα καιρικά φαινόμενα με πολύ βροχή βλέπουν οι μετεωρολόγοι στην Κρήτη


Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό επιμένουν στην εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί μας κυρίως από αύριο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά θα είναι χειμερινό το σκηνικό του καιρού έως το τέλος του μήνα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο τις βραδινές ώρες της Τετάρτης βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης θα κινηθεί αργά ανατολικά και θα ενισχυθεί.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Κυριακή θα είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (κυρίως στα ανατολικά και νότια), οι σφοδροί βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο (κατά τόπους 9-10 μποφόρ) και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά για ακόμα μία φορά την Κρήτη.

Σήμερα τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες (συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις) θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, φαινόμενα τα οποία από αργά το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες (συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις) θα εκδηλωθούν στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με το νησί της Κρήτης να δέχεται μεγάλους όγκους νερού. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης.

Το διήμερο Σάββατο και Κυριακή στην Κρήτη οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν διατηρώντας κατά περιόδους σχετικά έντονο χαρακτήρα

Σελίδες