Μάγεψε με τα δημιουργήματα της η Λέσχη Ελλήνων Κρεοτεχνών τη Θεσσαλονίκη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Μάγεψε με τα δημιουργήματα της η Λέσχη Ελλήνων Κρεοτεχνών τη Θεσσαλονίκη



Μετά από δύο χρόνια σκληρής ομαδικής δουλειάς και υψηλής δημιουργικότητας, η Λέσχη Ελλήνων Κρεοτεχνών συμμετείχε ως εκθέτης στην έκθεση Detrop 2019, με επιδείξεις κρεοτεχνίας, οστεογλυπτικής, κρεογλυπτικής, ξηράς ωρίμανσης, γευστικές δοκιμές και παρουσίαση βιτρίνας.

 Οι Hellenic Artisan Butchers - Λέσχη Ελλήνων Κρεοτεχνών τράβηξαν την προσοχή και τον θαυμασμό των παρευρισκομένων με τις δημιουργίες σε παρασκευάσματα κρέατος που θύμιζαν κοσμήματα σε βιτρίνα.


 Τα υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης μέλη της παρουσίασαν μια διαφορετική προσέγγιση στο κρέας. Μέσα από ένα σύνολο ζωντανών επιδείξεων άφησαν κυριολεκτικά άφωνους τους επισκέπτες της Έκθεσης.

Όπως δήλωσε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των Hellenic Artisan Butchers συντοπίτης μας Δημήτρης  Χουστουλάκης: «Ο Κρεοτέχνης είναι η εξέλιξη του κρεοπώλη. Ανά τους αιώνες, όλα τα επαγγέλματα εξελίχθηκαν και συνεχίζουν να εξελίσσονται. Έτσι και στην περίπτωση των συγκεκριμένων κρεοπωλών, δεν έχουμε απλά πώληση κρέατος .Είναι άριστοι γνώστες του αντικειμένου τους και το πάνε ένα βήμα παραπέρα. 


Κάθε κομμάτι κρέατος, μπορεί να γίνει "καμβάς" για δημιουργία μοναδικών προϊόντων κρέατος, τα οποία είναι εύκολα στη χρήση τους, καθώς το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται να κάνει ο καταναλωτής είναι να το μαγειρέψει ακολουθώντας τις οδηγίες που θα πάρει»

Σύμφωνα με τον ίδιο, 140 επίλεκτοι Κρεοτέχνες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας έδωσαν ραντεβού στις 2,3 και 4 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και παρουσίασαν  στους επισκέπτες της έκθεσης ένα Meat Show, το οποίο σίγουρα αλλάζει πλέον τον τρόπο εργασίας του Παραδοσιακού Κρεοπωλείου.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Detrop.













Σελίδες