Πάνω από 15.000 συναντήσεις για σύναψη συμφωνιών στο 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ στο ΔΕΚΚ - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Πάνω από 15.000 συναντήσεις για σύναψη συμφωνιών στο 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ στο ΔΕΚΚ



Έχοντας επιτύχει το στόχο του ολοκληρώθηκε και φέτος το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής το οποίο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΔΕΚΚ στις Γούρνες.

Περισσότερες από 15.000 συναντήσεις έγιναν μεταξύ παραγωγών αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων  προϊόντων ,απ΄ όλη την Κρήτη,  με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής, στη διάρκεια των οποίων δόθηκε η  ευκαιρία να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.


Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει αποδείξει στην πορεία των ετών πως θέτει γερές βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία καθώς φέρνει σε άμεση επαφή τον παραγωγικό ιστό της Κρήτης με τον τριτογενή τομέα.

Για πρώτη χρονιά φέτος η διοργάνωση κάλυψε και τον βιοτεχνικό τομέα  με τη συμμετοχή και βιοτεχνών/επαγγελματιών που σχετίζονται με τον τουρισμό (σαπούνι, χαρτικά, υφαντά, έπιπλα κλπ).


Συνολικά συμμετείχαν στο  8ο Παγκρήτιο Φόρουμ 215 παραγωγοί/μεταποιητές και βιοτέχνες, 148 ξενοδοχεία και 14 δίκτυα διανομής. 

Εντυπωσιαστήκαμε από την πολύ μεγαλύτερη ποικιλία προιόντων που είχε φέτος να παρουσιάσει η διοργάνωση. Τυροκομικά, αλλαντικά, κηπευτικά, βότανα, ποτά και χειροποίητα είδη έδειξαν πως παρά τις αντιξοότητες η Κρήτη εξακολουθεί να παράγει και να καινοτομεί 


Έκλεψε και φέτος την παράσταση το παγωτό από κατσικίσιο γάλα και ελαιόλαδο  της εταιρείας Creto με τους περισσότερους επισκέπτες να μην μπορούν να αντισταθούν και να δοκιμάζουν ξανά και ξανά τις πολλές διαφορετικές γεύσεις του 

Ξύλινα γυαλιά ηλίου και άλλα αξεσουάρ από καινοτόμα επιχείρηση του Γαζίου 

Νταμιτζανάκι ντυμένο με φύλλο μπανανιάς


Σελίδες