Οι διαδοχικοί καταρράκτες έξω από το Παρθένι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων (βίντεο) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Οι διαδοχικοί καταρράκτες έξω από το Παρθένι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων (βίντεο)



Ένας άγνωστος, στον πολύ κόσμο, καταρράκτης κάνει την εμφάνιση του κάθε χειμώνα, εφόσον φυσικά υπάρξουν βροχές, λίγο έξω από το Παρθένι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Ξεκινά από την κορφή του λόφου ,που οι ντόπιοι αποκαλούν Χαλέπα, και καταλήγει στα καματερά, στο σημείο δηλαδή όπου βρίσκονται καλλιέργειες ελιάς και εκτάσεις με κτηνοτροφικά φυτά.


Φέτος με τις ισχυρές βροχοπτώσεις ο καταρράκτης στο Παρθένι είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ καθώς το ορμητικό νερό, που κατεβαίνει από ψηλά, δημιουργεί καταρράκτες σε περισσότερα του ενός σημεία ενώ ο όγκος του νερού είναι τόσος που αλλού σπάει και διακλαδίζεται βλέποντας έτσι μικρούς καταρράκτες να δημιουργούνται σε απόσταση μεταξύ τους .

Ο πιο επιβλητικός ωστόσο είναι αυτός που σχηματίζεται στο χαμηλότερο σημείο του λόφου όπου το νερό πέφτει από ύψος πολλών μέτρων και στη συνέχεια διοχετεύεται σε ρυάκι καλυμμένο με σφάκες.

Οι καταρράκτες δεν είναι ορατοί από το δρόμο και χρειάζεται περπάτημα λίγων λεπτών για να τους προσεγγίσει κανείς, ωστόσο ο εντοπισμός τους δεν είναι δύσκολος αφού ο θόρυβος από το νερό τους που κυλά μέσα στο ρυάκι είναι έντονος και μαρτυρά της ύπαρξη τους.















Μια ιδιωτική λιμνοδεξαμενή γεμάτη κι αυτή από τις βροχές στην αρχή του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στον καταρράκτη

Σελίδες