Η Κρήτη Νο1 στους οικογενειακούς προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Η Κρήτη Νο1 στους οικογενειακούς προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς


Έρευνα του εξειδικευμένου βρετανικού online ταξιδιωτικού πρακτορείου On the Beach, υπολόγισε και κατέταξε τους κορυφαίους 50 προορισμούς οικογενειακών διακοπών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους γονείς και μαντέψτε...η Κρήτη βρέθηκε στην κορυφή.

Ο δείκτης Family Beach Index, ο οποίος απαριθμεί τους πιο οικογενειακούς προορισμούς της Ευρώπης, τοποθετεί το νησί μας στην πρώτη θέση. 

Το online ταξιδιωτικό πρακτορείο συνέκρινε τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη σε 10 χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία), εξετάζοντας πέντε κριτήρια, τα οποία ξεχωρίζουν οι ίδιοι οι γονείς όταν επιλέγουν προορισμό διακοπών.

Συνδυασμένα και σταθμισμένα για να υπολογίσουν ένα συνολικό σκορ 100/100, τα πέντε κριτήρια του Family Beach Index ήταν:

Μέση θερμοκρασία

Μέση θερμοκρασία θάλασσας

Οικογενειακά αξιοθέατα (υδάτινα και θεματικά πάρκα)

Διάρκεια πτήσης

Μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια κατά τη διάρκεια του 2018

Σύμφωνα με την έρευνα που  διεξήχθη από το On the Beach το νησί της Κρήτης - το οποίο υποδέχεται περισσότερους από 4 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, βρέθηκε στην πρώτη θέση με δείκτη 85,2/100. 

Η Κρήτη διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό οικογενειακών υδάτινων και θεματικών πάρκων από όλους τους προορισμούς της έρευνας και απολαμβάνει σωστή  θερμοκρασία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Στη δεύτερη θέση πίσω από την Κρήτη, και πρώτη στη μακρά λίστα των ισπανικών προορισμών μεταξύ των 50 κορυφαίων,  είναι η περιοχή Costa Blanca, με βαθμολογία 84,3, λόγω της σύντομης διάρκειας πτήσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις θερμές θερμοκρασίες της θάλασσας και του αέρα, και το μεγάλο αριθμό υδάτινων και θεματικών πάρκων της.

Το Top 10

Κρήτη: 85,2
Costa Blanca: 84,3
Κύπρος: 83,2
Costa Brava: 82,9
Costa Dorada: 82,8
Μαγιόρκα: 82,6
Μάλτα: 81,9
Κέρκυρα: 80,6
Σαρδηνία: 82,6
Costa De la luz: 80,5

(Με πληροφορίες από το Traveldailynews )

Σελίδες