Βυθισμένη αρχαία πολιτεία νότια των Χανίων ή γεωλογικοί σχηματιασμοί; - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Βυθισμένη αρχαία πολιτεία νότια των Χανίων ή γεωλογικοί σχηματιασμοί;



Βλέποντας αυτούς τους σχηματισμούς, μέσα στη θάλασσα, στα νότια παράλια των Χανίων, σίγουρα όλοι στοιχηματίζουμε πως πρόκειται για βυθισμένη αρχαία Πολιτεία την ύπαρξη της οποίας αγνοούμε.

Της Ελένης Βασιλάκη

Και μην φανταστείτε πως η αποτύπωση είναι fake, αν μπείτε στους χάρτες της google και ψάξετε μέσω δορυφόρου στα συγκεκριμένα σημεία, σε ημέρες που επικρατεί απόλυτη ηρεμία στη θάλασσα, την παραπάνω εικόνα θα σας εμφανίσει.


Κι όμως δεν είναι αυτό που φαίνεται ή τουλάχιστον αυτό δήλωσε στο e-storieskritis.gr  ο προϊστάμενος του Γραφείου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης, Θεοτόκης Θεοδούλου. Όπως μας είπε, παρότι στο δορυφορικό αυτό χάρτη μοιάζουν να υπάρχουν υποθαλάσσια κτίσματα αυτό που βλέπουμε  δεν είναι μια βυθισμένη πολιτεία αλλά φυσικοί σχηματισμοί. Πρόκειται, κατά τον ίδιο, για μια γεωλογική σύμπτωση που  μπορεί να μοιάζει με κτίσματα αλλά δεν είναι.

 Εξάλλου, προσθέτει, οι δορυφόροι αυτού τους είδους δεν μπορούν να αποτυπώσουν πράγματα σε βάθος μεγαλύτερο του ενός με 1,5 μέτρου κι αυτό σε άριστες καιρικές συνθήκες. Όμως μια πολιτεία να βρίσκεται τόσο κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας και να καταλαμβάνει μάλιστα μια απόσταση 100-150  χιλιομέτρων μάλλον μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε site, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)

Σελίδες