Προς 510 ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία συλλεκτική συσκευασία ελαιολάδου της ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΥ - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Προς 510 ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία συλλεκτική συσκευασία ελαιολάδου της ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΥ


Προς 510 ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία, στην Ολλανδία, συσκευασία μισού λίτρου ελαιολάδου από αρχαίες ελιές της Κρητικής κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης  ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ.

Η 21η Νοεμβρίου είναι η μέρα της ετήσιας γιορτής για το αγροτικό Μουσείο του ΑΛΣΜΙΡ στην Ολλανδία. Πρόκειται για ένα Μουσείο που μεταξύ άλλων κρατά ζωντανή την εξέλιξη της αγροτικής και θερμοκηπιακής παραγωγής. Το εν λόγω Μουσείο  στηρίζεται οικονομικά από τις δωρεές των Ολλανδών παραγωγών, κρατικές επιχορηγήσεις και την καθιερωμένη ετήσια δημοπρασία καινοτόμων προϊόντων, που προσφέρουν μέλη και φίλοι του Μουσείου. 





Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ» θεώρησε χρέος της να συνεισφέρει σε αυτή τη γιορτή, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον αείμνηστο Ολλανδό Παύλο Κούπερ που έφερε την άνθηση της θερμοκηπιακής αγροτικής παραγωγής στον τόπο μας. 



Έτσι προσέφερε μια συλλεκτική συσκευασία ελαιολάδου από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της Ιεράπετρας, με σειριακό αριθμό 2018 148/350. 

Η κίνηση αυτή συγκίνησε ιδιαίτερα τους οργανωτές και τους παρευρισκόμενους στη γιορτή.

Η συλλεκτική συσκευασία μπήκε στην αίθουσα του "δημοκρατικού ρολογιού" ενώπιον των πλειοδοτών και μετά την περιγραφή της από τον παρουσιαστή μπήκε στη διαδικασία της πλειοδοσίας, φτάνοντας το μέγιστο προσφερόμενο ποσόν των 510,00 ευρώ.

Μεταξύ μας βέβαια, αυτή θα έπρεπε να είναι η κανονική τιμή του προϊόντος που παράγεται αποκλειστικά από αρχαία ελαιόδεντρα της Ιεράπετρας και τυποποιείται σε συλλεκτική συσκευασία και σε περιορισμένο αριθμό, καθώς η παραγωγή δεν είναι μεγάλη σε ετήσια βάση.

Ε.Β

Σελίδες