Η Αγία Τριάδα τιμά το λαογράφο και μόνιμο κάτοικο της Γιώργο Σταματάκη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Η Αγία Τριάδα τιμά το λαογράφο και μόνιμο κάτοικο της Γιώργο Σταματάκη



Το λαογράφο, ιστοριοδίφη, και αρχισυντάκτη του Κρητικού Πανοράματος Γιώργο Σταματάκη, μόνιμο κάτοικοι της περιοχής τις τελευταίες τουλάχιστον τρείς δεκαετίες, τιμά η συνοικία της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο.

Οργανώνει προς τιμήν του την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου μια όμορφη γιορτή, στις 8.30 το βράδυ μπροστά από τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας,  όπου οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο από τα πλέον αξιόλογα κείμενα που είχε γράψει στο Κρητικό Πανόραμα ως «Γράμματα από τα Καπετανιανά».


Υπό αυτό τον τίτλο σε κάθε τεύχος, του καλύτερου ίσως περιοδικού που έχει ποτέ εκδοθεί στην Κρήτη, ο Γιώργος Σταματάκης παρέδιδε στο αναγνωστικό κοινό του μια ηθογραφία στην κρητική διάλεκτο, άκρως χιουμοριστική, με στοιχεία από τη λαϊκή μας παράδοση και τον τόπο καταγωγής του τα Καπετανιανά.

Οι οργανωτές της εκδήλωσης στην Αγία Τριάδα επέλεξαν δύο από αυτά τα κείμενα-διηγήματα, που τιτλοφορούνται "Μπλεμένες Βιόλες" και "Σημαίες", και θα τα παρουσιάσουν σε μορφή θεατρικού αναλογίου. Να σημειώσουμε πως ανάλογες εκδηλώσεις- παρουσιάσεις κειμένων από τη στήλη "Γράμματα από τα Καπετανιανά" έχουν καταγράψει τεράστια επιτυχία στο Ηράκλειο αφού στη διάρκεια τους δεν "έπεφτε καρφίτσα".



Σελίδες