Η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου ετοιμάζεται να μας καταπλήξει με το "Στάθη" - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018

Η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου ετοιμάζεται να μας καταπλήξει με το "Στάθη"Όσοι δεν έχετε παρακολουθήσει θεατρική παράσταση ανεβασμένη από τη Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου δεν ξέρετε τι χάνετε.

Οι δικηγόροι που συμμετέχουν σε αυτήν, με ταλέντο επαγγελματιών ηθοποιών, μας έχουν δώσει κατά καιρούς εκπληκτικές παραστάσεις κυρίως από έργα γνωστών Κρητικών συγγραφέων.

Έτσι και αυτή τη φορά επέλεξαν να ανεβάσουν στο σανίδι , ένα Κρητικό έργο, την κωμωδία «Στάθης», προσδοκώντας να προσφέρουν στο ευρύ κοινό τις διδαχές, την αισιοδοξία αλλά και το γέλιο που απορρέουν από αυτό το έργο, στοιχεία που κρίνονται ως απαραίτητα στη δύσκολη εποχή που διανύει η κοινωνία μας.

Το έργο  «Στάθης» είναι αγνώστου συγγραφέα, αν και κάποιοι φιλόλογοι εικάζουν ότι μπορεί να είναι έργο του Χορτάτση, βασιζόμενοι στην κοινή περίπου εποχή συγγραφής και τις υφολογικές και δραματουργικές ομοιότητες που παρουσιάζει με τα έργα του εν λόγω συγγραφέα.

Μας παραδόθηκε σε ένα χειρόγραφο του 17ου ή και του 18ου αιώνα, μαζί με άλλα κρητικά θεατρικά έργα, των οποίων κοινό χαρακτηριστικό είναι η σχεδόν σύγχρονη θεματολογία, οι ήρωες που προέρχονται από μεσαία στρώματα των αστικών τάξεων, η τήρηση της ενότητας του χρόνου και ο δεκαπεντασύλλαβος, ομοιοκατάληκτος στίχος.

Οι παραστάσεις τους συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 21:00 μ.μ. στο κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης.

 Εισιτήρια για την παράσταση θα διατίθενται στην τιμή των πέντε (5) ευρώ από το ταμείο του Κηποθέατρου από τις 6 το απόγευμα

Σελίδες