Ανάμεσα στα κορυφαία αεροδρόμια σε ανάπτυξη απευθείας συνδέσεων το Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ανάμεσα στα κορυφαία αεροδρόμια σε ανάπτυξη απευθείας συνδέσεων το Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου


Τα αεροδρόμια της Αθήνας, του Ηρακλείου και της Νάξου κατατάσσονται ανάμεσα στα κορυφαία του ευρωπαϊκού δικτύου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων, ACI, όσον αφορά την ανάπτυξη που κατέγραψαν την τελευταία 5ετία στις απευθείας συνδέσεις.

Ειδικότερα το αεροδρόμιο του Ηρακλείου βρίσκεται στα 5 κορυφαία στην κατηγορία διαχείρισης 5-10 εκ. επιβατών, ετησίως, με ανάπτυξη απευθείας συνδέσεων 68,2% την τελευταία 5ετία.


Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη όσο αφορά τις απευθείας συνδέσεις, έχοντας ανέβει από την 3η θέση πέρυσι, ως αποτέλεσμα σημαντικής διεύρυνσης των επιχειρήσεών του τόσο από τη Lufthansa όσο και από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.

Το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ βρίσκεται στη 2η θέση ενώ το Χίθροου κατέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, από τη δεύτερη πέρυσι, λόγω έλλειψης χωρητικότητας.

Πηγή: Tornosnews

Σελίδες