Το πιο ωραίο και τακτικό περβόλι του Ηρακλείου-Δεν μπορείς να περάσεις χωρίς να το θαυμάσεις - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Το πιο ωραίο και τακτικό περβόλι του Ηρακλείου-Δεν μπορείς να περάσεις χωρίς να το θαυμάσεις




Αν υπήρχαν βραβεία για το πιο νοικοκυρεμένο περβόλι σίγουρα θα το κέρδιζε αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες του e-storieskritis.

Και μη φανταστείτε πως είναι ένα εξοχικό περβόλι...το έχει δημιουργήσει στο κήπο παλιάς κατοικίας συμπολίτης μας στην καρδιά της Νέας Αλικαρνασσού.

Περνώντας από το σημείο τα τελευταία χρόνια πάντα κοντοστέκομαι και το χαζεύω. Παλιότερα μάλιστα είχε κι ένα ωραιότατο σκιάχτρο καταμεσής του, το οποίο παρακάτω θα διαβάσετε τι έγινε και χάθηκε.

Με πολύ τάξη ο ιδιοκτήτης του περβολιού έχει φυτέψει εκεί κάθε λογής φυτά, τα οποία πλαισιώνει απαραιτήτως με λουλούδια, κατιφέδες όπως στα περβόλια του παλιού καλού καιρού, αλλά και άλλα όμορφα λουλούδια.

Αυτή τη χρονιά μετέτρεψε και μια μουριά που βρίσκεται δεξιά και πίσω στον κήπο σε δεντρόσπιτο κλαδεύοντας και πλέκοντας κατάλληλα τα κλαδιά της.

Το σίγουρο είναι πως η οικογένεια αυτού του ανθρώπου δε στερείται κανένα λαχανικό, ενώ χωρίς να γνωρίζουμε αυτόν που το φυτεύει και το φροντίζει, πιστεύουμε πως έχει βρει το καλύτερο αγχολυτικό.

Πάντα αυτός ο κήπος είχε στη μέση το σκιάχτρο του, επίσης περιποιημένο και καλοφτιαγμένο σαν και τα φυτά του. Κάποια παλιόπαιδα όμως φέτος το Πάσχα αντί να φτιάξουν Ιούδα και να τον κάψουν επέλεξαν να κλέψουν το σκιάχτρο αυτού του περβολιού και να το βάλουν στη θέση του Ιούδα, στη φωτιά που άναψαν στη συμβολή της Καζαντζίδη με την Ικάρου, όπως βλέπετε και στη σχετική φωτογραφία που μας εστάλη.

Λυπηρό φαινόμενο όχι για την αξία της κατασκευής αλλά ως πράξη και μόνο.









Σελίδες