Λευκοτσικνιάς βρέθηκε να περπατά δηλητηριασμένος στην ΕΟ, στο ύψος της Χερσονήσου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Λευκοτσικνιάς βρέθηκε να περπατά δηλητηριασμένος στην ΕΟ, στο ύψος της Χερσονήσου




 Έναν ενήλικο λευκοτσικνιά, που περπατούσε στην παλιά ΕΟ Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, κοντά στη Χερσόνησο, βρήκε ο Χρήστος Χατζηστέλλιος που καταλαβαίνοντας πως το όμορφο πτηνό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, το μετέφερε στο Ηράκλειο και το παρέδωσε σε μέλη της Ζωόφιλης Δράσης.



Άμεσα ο λευκοτσικνιάς μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Κώστα Τριγώνη και όπως διαπιστώθηκε είχε δηλητηριαστεί. Πλέον νοσηλεύεται μέχρι να αναρρώσει, όντας τυχερός πάνω στην ατυχία του αφού έπεσε στα χέρια ανθρώπων που νοιάστηκαν γι αυτόν και δεν τον εγκατέλειψαν στην τύχη του.


Για την ιστορία να πούμε πως ο λευκοτσικνιάς είναι ένας μεσαίου μεγέθους ερωδιός με μήκος σώματος να φτάνει τα 65 εκατοστά,, άνοιγμα φτερών κοντά στα 105 εκατοστά και βάρος που δεν ξεπερνά τα 600 γραμμάρια.

Έχει ολόλευκα φτερά, μαύρα πόδια με έντονα κίτρινα δάχτυλα και μπλε-γκρι/μαύρο ράμφος. Στον αυχένα του φέρει δύο λεπτά επιμηκυμένα φτερά, που αποτελούν και το γαμήλιο πτέρωμα του λευκοτσικνιά.

Οι βιότοποι που διαβιεί περιλαμβάνουν υγροτοπικά οικοσυστήματα όπως λίμνες, λιμνοθάλασσες, ποτάμια και εκβολές, κ.λπ. με πολύ ρηχά νερά και υγρά λιβάδια.

Σελίδες